Kihajtják az alkalmatlankodókat a parkokból Gútán

Üdvözöljük Gútán!
2021. május 12. szerda, Pongrác

Kihajtják az alkalmatlankodókat a parkokból Gútán

2015.11.30 / 18:00
Nem hagyják nyugton a közrend megzavaróit a gútai városi parkokban. Tájékoztatott Horváth Árpád polgármester.

Ne alkoholizáljanak ott, ne szemeteljenek, ne legyen rendbontás. (fotó: Kovács Adrián)
A városi képviselőtestület legutóbbi ülésén a város első embere hangsúlyozta, szigorúbban fognak fellépni a városi parkokban randalírozókkal szemben, minden törvényi eszközt kihasználva fognak gyakran ellenőrzéseket tartani a közrend fenntartása érdekében.

„Utasítottam a városi rendőrség parancsnokát, hogy rendszeresen gyakori ellenőrzéseket tartsanak a leginkább a Szent Rozália parkban, hogy az ott lévő szociálisan alkalmatlanok eltűnjenek. Mert gyakran tapasztaljuk, hogy hangoskodnak, szemetelnek, alkoholt fogyasztanak, és ezzel megzavarják a közrendet. Szigorúan fellépünk ellenük.” – fogalmazott a polgármester.

A köznyelvben csak hajléktalanokként nevezett egyének már többször is számos kellemetlenséget okoztak nem illő viselkedésükkel a park környékén lakóknak. Előfordult, hogy napi rendszerességgel értesítették a rendőrséget az ott lakók, de sajnos mindezidáig nem rendeződött az áldatlan állapot. Hivatalos feljelentés ugyan nem történt, azonban a közösségi oldalakon időről-időre felbukkan a téma, rendszerint gyűlölködő és sokszor indulatos megjegyzésekkel, hozzászólásokkal kísérve.

Az érzékeny téma rendre előkerül a képviselői üléseken, több megoldást is felvázoltak az illetékesek, mégis továbbra is ott tanyáznak az alkalmazkodni képtelen emberek. Horváth Árpád korábban a villagutta-nak adott interjújában elmondta: „Gútán hatan-heten vannak, és őket onnét elüldözni nem igazán lehet. Főleg nem erőszakkal. Téved bármelyik képviselő, aki azt gondolja, hogy gumibotokkal elüldözhetjük őket. Ezek az emberek ott vannak, gútaiak. Ne alkoholizáljanak ott, ne szemeteljenek, ne legyen rendbontás. Éppen ennek érdekében egyeztettem a városi rendőrséggel, hogy minden törvényi eszközt felhasználva próbálják kezelni a helyzetet.”

Úgy fogalmazott, a városi rendőrség mindent megtesz annak érdekében, hogy a parkban tanyázók ne zavarják a környéken élők nyugalmát.

Borka Roland