Karácsonyi csoda történt Gútán

Üdvözöljük Gútán!
2021. május 12. szerda, Pongrác

Karácsonyi csoda történt Gútán

2014.12.16 / 04:28
Családias, meghitt hangulatú karácsonyi műsorral örvendeztette meg a közönséget a gútai Kis-Duna Menti Rockszínház társulata. A meghívott vendégelőadókkal tarkított mintegy egy órás ünnepi műsorban felcsendültek az ünnephez kötődő szerzemények, kiegészülve rövid prózai történetekkel.

Családias, meghitt hangulatú karácsonyi műsorral örvendeztette meg a közönséget a gútai Kis-Duna Menti Rockszínház társulata. A meghívott vendégelőadókkal tarkított mintegy egy órás ünnepi műsorban felcsendültek az ünnephez kötődő szerzemények, kiegészülve rövid prózai történetekkel. Már a körítés is egészen intim, hiszen egy ebédlőt látunk, azt a helyet, ahol összeül a család apraja-nagyja, gyermekek és felnőttek. Együtt, közösen jóbarátokkal, ismerősökkel. Ehhez invitálták a közönséget is, mondván, gyertek beljebb, szeretettel látunk titeket.

01

Van ott minden kellék, ami az ünnephez illik: pazarul feldíszített karácsonyfa, alatta számtalan játék, hatalmas plüssmaci, hintaló, ajándékcsomagok. Az asztalon gyertyák égnek, ünnepi ruhát kaptak a székek, az asztal körül családtagok-vendégek foglalnak helyet, a kandallóban ég a tűz, az ablakok mögött látszódik a téli fény, kényelmes ülőgarnitúrán ülő nő mesélni kezd. Így kezdődik a Karácsony csodája c. műsor.

Rigó Magdolna rövid történettel felidézte az előző karácsonyokat Keszeli Glóriának és Pollák Zsófiának, a két lánynak, akik gyermeki őszinteséggel, lángoló lélekkel várják a legszentebb ünnepet. Aztán megszólalnak a karácsonyi dalok Mészáros Tamás, Keszeli Szabó Márta, Rigó Jenő és Gyurász Ildikó előadásában. Dalról dalra felidézik a régmúlt karácsonyok hangulatát, valamint belecsempészték a jelenkori karácsonyvárást is.

 

Örökzöld slágerek és új szerzemény is helyet kapott a műsorban. Látvány mellett, amit a két táncosnő, Halász Anita és Marosi Renáta is kellően emelt, ott volt maga a hangulat, irány és példa. Ám nem tolakodóan, hanem a világ legtermészetesebb nyelvén, a szeretet nyelvén.

02

Beengedtek magukhoz, megmutatták, nekik mit jelent ez az ünnep, és dalokon keresztül megosztották velünk élményeiket-érzéseiket. Nem mást tettek, mint közelebb hozták, érzékelhetővé tették a közös karácsonyok igazi üzenetét: mindenkinek kijár az öröm és a boldogság. Ezt adták ajándékba a nézőknek, s minden szívnek, szépen és gondosan becsomagolva, masnival átkötve és őszinte szándékkal átadva, hogy vigyék haza, melengesse otthon őket, mint valami vastag takaró a hideg téli estéken. Nem több egy élménynél, mégis többet jelent bármilyen ajándéknál. Ez maga a remény. Így kívántak boldog ünnepet valamennyi embernek. Olyan, mint egy álom. „Ha mégis álom, hát hosszú legyen!”- énekelték közösen, s ezzel elhozták a karácsony csodáját.

Borka Roland

A szerző felvételei