Harmónia-díj 2015: Sipos Dávid a legjobb felvidéki szaxofonos

Üdvözöljük Gútán!
2021. május 12. szerda, Pongrác

Harmónia-díj 2015: Sipos Dávid a legjobb felvidéki szaxofonos

2015.10.24 / 11:00
Kimagasló szakmai elismerésben részesítették a gútai Sipos Dávid szaxofonost.

Harmónia-díj (kép: aTempo.sk)
A múlt szombaton a somorjai művelődési központban tartott Harmónia-díjátadó ünnepségen a Legjobb énekes/hangszeres könnyűzene kategóriában találták legjobbnak a gútai fiatalembert. 

A Szlovákiai Magyar Zenészek Egyesülete (SZMAZE) által életre hívott díj odaítéléséről egy huszonegy tagú szakmai bizottság, az ún.: Harmónia Kuratórium dönt. Idén kilenc kategóriában osztottak díjakat. Sipos Dávid méltatását Lakatos Róbert vállalta, aki a legjobb felvidéki muzsikusnak titulálta.

„Nagyon örültem, amikor megtudtam, hogy én nyertem meg a Harmónia díjat. Ezt sajnos csak sms-ben tudtam meg Emmer Peti és Zsapka Attilatól, mert sajnos nem tudtam jelen lenni.” – fogalmazott megkeresésünkre Sipos Dávid. Hozzátette, nagy megtiszteltetés számára, hogy ott lehet a legismertebb felvidéki muzsikusok között.

Sipos Dávid 1976. június 24-én született, zenei tanulmányait Budapesten Muck Ferencnél szerezte. Szerepelt Pély Barna, Romhányi Áron és Nagy László Gitano Funky műsorában, tagja volt a Gönczi Gábor zenekarnak. A Tsunami Fusion Banddel 2011-ben megnyerték a budapesti A38-as hajó zenei versenyének jazz-kategóriáját. Dávid rendszeresen szerepel a gútai Alma Art PT emlékműsoraiban. A Korzár együttes Búcsú a holnapért című albumon szerepelt először, és ezt követően állandó tagja lett a zenekarnak, valamint tagja Vadkerti Imre és Korpás Éva zenekarainak. 2014-ben az újjáalakult Klinika zenekar oldalán is felbukkant.

-br-