Test(sz)építés a gútai Atlas Fitnessben

Üdvözöljük Gútán!
2021. május 12. szerda, Pongrác

Test(sz)építés a gútai Atlas Fitnessben

2014.05.28 / 17:28
Mindenki szeretne szép és egészséges lenni, testileg és lelkileg egyaránt gyarapodni. Mindezek eléréshez jelentősen hozzájárul a test és a lélek egyidejű fejlesztése, amelynek egyik jellegzetes állomása a gútai Atlas fitness központ a Templom tér 11 szám alatti épület második emeletén.

Mindenki szeretne szép és egészséges lenni, testileg és lelkileg egyaránt gyarapodni. Mindezek eléréshez jelentősen hozzájárul a test és a lélek egyidejű fejlesztése, amelynek egyik jellegzetes állomása a gútai Atlas fitness központ a Templom tér 11 szám alatti épület második emeletén.

Kellemes színekben pompázó helyiség igazi vendégfogadója a bejárattal szembeni kisasztal néhány fotellal. Ott vár minket Gál Dávid, a fitness-központ vezetője. Hellyel kínál és máris a részletekbe menően ecseteli a test(sz)építés rejtelmeit és kulcsfontosságú teendőit. Hogy ne csak a test, hanem a lélek is épüljön. A most huszonhárom éves fiatalember tizenhat évesen érzett késztetést arra, hogy a focit elhagyva minél esztétikusabb fizikumot érjen el.

„Ennek egyik előfeltétele volt, hogy másfajta edzési technikát alkalmazzak, illetve az étrendemet is ennek megfelelően alakítsam ki. Csendes, visszahúzódó, vékonyka gyerek voltam. Később azonban, a testizomzat növekedésével, az önbizalmam is növekedni kezdett. Az egyik dolog hozta magával másikat.” – meséli Dávid, aki később testépítő versenyeken is részt vett. Az országos bajnokságon második, míg Európa-bajnokságon az ötödik helyezést érte el.

Éreztem a késztetést, hogy egyéni sportban többre vagyok képes, mint a csapatjátékban. Kitartó és céltudatos embernek tartom magam, és úgy gondoltam, ebben a sportban érvényesíteni tudom ezeket a tulajdonságokat. Az vonzott benne leginkább, hogy általa túlteszel saját magadon. A testépítés egy egyéni sport, csak magadtól függsz, s úgy alakulnak a sikereid, ahogyan azokat megalapozod. Minden a fejben dől el. Ha tudatosan cselekszel és összpontosítasz, bármit képes vagy elérni.Majd rátérünk a testépítés kialakulására.

Megtudom, hogy már az ókori görögöknél is hagyománya volt ennek a típusú sportnak, de említhetnénk akár a rómaiakat vagy az óegyiptomiakat. Minden eddigi civilizációnak fontos volt a test és a lélek minél jobb kiteljesítése.

Dávidnál is ez a cél, valamint mindazt a tudást, amit közben megszerzett, megosztja másokkal. Nemcsak a fintess központ vezetője, de edzői feladatokat is ellát. Az Atlas Fitnessben minden a látogató kedvét szolgálja, akár a szemrevaló teremtés a pultnál, Tünde, az ösztönző zene valamint a bárpult felszereltsége, ahol többféle táplálékkiegészítőket árulnak, is minőséget tükröz.

„Vezérelv, hogy aki idejön edzeni, az egy standard berendezésű edzőtermet kapjon, valamint minőségi szaktanácsadást és egyéb elsőosztályú szolgáltatásokat, amik a testépítést hivatottak segíteni.” – mondja Dávid.

Elárulja, azért éppen Gútára esett a választásuk, mivel a mintegy tizenegyezer lakosú kisvárosban az időtájt nem volt korszerűen felszerelt edzőterem.

Tavaly szeptember közepén Bödők Elemér és Zirkelbach Szilvia tulajdonosokkal nyitottunk és mára meghatározó szereplőjévé váltunk Gúta edzési életének. Fitnessközpontunk hétköznap reggel nyolctól este kilencig, hétvégén tíz órától este kilencig tart nyitva. Gondosan ügyeltünk arra, hogy megfizethetőek legyünk, ezért is alakítottunk ki többféle kedvezményt. Egyszeri belépő időkorlát nélkül 2,20 euró. Kínálunk havi és háromhavi bérletet. A havi húsz euró, míg a háromhavi 55 euróba kerül. Ezeknél sincs időkorlát szabva, tehát naponta akár kétszer is érkezhet az edzeni vágyó.” – tudom meg Dávidtól.

Elmondja, hogy széles társadalmi réteget szólítanak meg szolgáltatásaikkal, hiszen az ifjúságtól az idősebbekig bárki igénybe veheti a termet. Akad, aki csak saját meglátása szerint edz, és van, aki kikéri a szakember tanácsát is. Nemcsak a rekreáció, hanem a fitness versenyekre való felkészülés is lehetséges a teremben. Éppen ez utóbbi fellendítésére, azaz, hogy valamiképpen összefogja a versenyezni vágyókat, decemberben Atlas néven létrehoztak egy sportklubot.

Borka Roland

Kovács Adrián felvételei