Rendezvények

Üdvözöljük Gútán!
2020. február 25. kedd, Géza

Rendezvények

 • Jön az első gútai Garden Wine Fest!

  2016.07.26 // Rendezvények


  Nemes borok, különleges csemegék, neves zenészek és Süsü, a sárkány a szálloda kertjében

  Magyar, hazai és külföldi borokat, grillezett ételspecialitásokat, remek zenét kínál az első Garden Wine Fest augusztus 11. és 14. között Gútán, a Leonor szálloda kertjében. A borkóstolókra előzetes regisztrálás után lehet bejutni, az első alkalommal megrendezésre kerülő nyári zenés fesztivál összes további rendezvénye ingyenes. A gyermekek sem maradnak program nélkül. Jön Süsü, a sárkány!

  Az új gútai fesztivál sikere érdekében összefogott a kisváros két neves borkereskedő cége. Az vezérelte őket, hogy szakmailag megalapozott legyen a borkertjük és kizárólag minőséget kínáljanak, elérhető áron.
  Soóki Gábor ötletgazda elmondta, sok ilyen fesztiválon járt, főleg Magyarországon, ezért gondolkodott el azon, hogyan lehetne ezt Gútán is megvalósítani. „Arra gondoltunk, a szálloda udvarán szervezünk egy fesztivált, kevesebb borászattal, de annál színvonalasabban. Elhívtuk az év tavalyi hazai borászatát, a Golguz céget Galgócról, Magyarországról a neszmélyi Hilltop, a dunaszentmiklósi Kősziklás és a villányi Bock borászatok érkeznek” – sorolta a főszervező.
  „Import borokat is kóstolhatnak majd a látogatók Németországból, Ausztriából, Franciaországból, Olaszországból, Argentínából és Kaliforniából” – mondta Langer Erik someliér, a Wine & Company cég tulajdonosa. Mindenből több tételt kínálnak, valamennyi ország egy vagy két pincészetének, két-három borával állnak a fesztiválozók rendelkezésére, illetve a Vis Vitalis ásványvízzel, amely a Pannonhalmi Apátságból származik, 1238-ban tört fel a forrás. Igazi prémium víz, a nemes borok mellé!
  „Könnyű volt meggyőzni engem, mert azonnal megtetszett a fesztivál ötlete” – tudatta Majerčik Péter, a Leonor szálloda ügyvezető igazgatója –„Szeretem a jó dolgokat, így a finom borokat is” – tette hozzá. 
  A Leonos szálloda három évig zárva volt, tavaly novemberben nyitottak. A kerthelyiség egy hónapja nyílt. A szállodaigazgató úr szerint szeretnénk visszacsalogatni a vendégeket. Jelenleg nyolcvanan férnek el kényelmesen a kertben, de a fesztivál idejére több asztalt és széket helyeznek ki, így 200 látogató is kényelmesen leülhet majd náluk.  
  Mindenki megkóstolhatja majd Benkó Péter, a Viking River Crueises ötcsillagos luxushajó executive séfje speciális és grillezett fogásait. A séf hat-hét ételkülönlegességgel készül. A vadburgertől kezdve, a csirke satayon keresztül, a tenger gyümölcsein és a görög salátán át, a friss sült halig terjed majd a finom falatok tervezett tárháza. 
  És most lássuk Gúta új fesztiváljának részletes műsorát! Augusztus 11-én, csütörtökön 18.00 órakor nyit az első Garden Wine Fest. 19.00 órakor a hagyományos Kolárovo Cup kézilabda torna fáklyás felvonulása érkezik a Leonor szálloda kertjébe, ahol a sportrendezvény hivatalos megnyitóját tartják. 20.00 órakor Cseku szórakoztatja a közönséget.
  Augusztus 12-én, pénteken délután Szlovák Marian esperes-plébános nyitja meg a fesztivált. Kora este kerül sor Varga Szilvia Gútáról indult, jelenleg Pécsett élő fotós „Naiv minimalizmus” című tárlatának megnyitójára, melyet a helloGúta Polgári Társulás hoz Gútára. „Húsz-huszonöt képet viszek haza kiállítani” – árulta el megkeresésünkre a fiatal alkotó. Pénteken a Golguz, a Sangvin és a Bock borászatok lesznek a vendégek, majd Ölvecky András zenész lép fel „Dalok és érzések” című önálló estjével. Késő este ismét Csekué lesz a színpad.
  Augusztus 13-án, szombaton délután közönségtalálkozó lesz Süsüvel, a sárkánnyal, aki a Komáromi Jókai Színházból érkezik. A színház a jövő évi előadásit is népszerűsíti majd a fesztiválon, Arcfestés és játékpark várja a gyermekeket. Bott Frigyes, a Grand Tokaj, a Vis Vitalis ásványvíz tart bemutatót. Este a színpadon Csonka András Jazz & Soul Projektje várja a vendégeket Botos Tiborral, a Váradi Roma Café gitárosával, Váradi Albert zongoristával és Lendvai Gyula svájci basszusgitárossal, majd Cseku teremt bizonyára kellemes szombat esti hangulatot a csillagok alatt. „Cserháti Zsuzsa és Máté Péter dalainak feldolgozásaival kezdünk dzsessz és soul stílusban” – avatott be Csonka Andreas – „Azután standard dzsesszet játszunk majd, a soul vonalat George Benson, Stevie Wonder és Tony Bennett slágerei képviselik. Saját dalaim közül a Vágyaink című legújabb számom, a Látni volna jó és a Nem tudni mit hoz még a holnap feldolgozásai is szerepelnek a koncerten – tájékoztatott az énekes.
  Az első Garden Wine Fest a Jazz & Grill alcímet kapta. A szervezők szerint attól, hogy a hagyományos gútai vásárral egy időben rendezik, nem lesz kevésbé vonzó. Akik a fesztivált választják, bízhatnak a borok és az ételek minőségében és a zenét is nagyszerű, nem mindennap hallható zenészek szolgáltatják. Aki nemes borokra, különleges csemegékre, remek élőzenére vágyik, ne hagyja ki a Garden Wine Fest rendezvényeit! És feltétlenül kérjen autogramot Süsütől, a leghíresebb egyfejűtől!


  Garden Wine Fest team

  Fotó: Fűri Gábor

 • HUDBA ŽIJE fesztivál

  2016.07.12 // Rendezvények

  Egy forró nyári éjszaka jó zene társaságában nem kell, hogy csak kívánság legyen többé, ugyanis a HUDBA ŽIJE ("a zene él") fesztivált első alkalommal rendezik meg Érsekújvárban a Tatárik Emil termálfürdőben. Hogy milyen előadókra számíthattok?
  A HUDBA ŽIJE fesztivál egy új zenei rendezvényként mutatkozik be Dél-Szlovákiában. Az első alkalom különlegessége nem csupán abban rejlik, hogy a Strand területén kerül megrendezésre, hanem abban is, hogy mindkét színpadon lehetőség nyílik érdekes előadók megtekintésére.

  Az első színpad a CORONITA COMMANDO STAGE nevet kapta, ahol magyarországi előadók lépnek fel, mint: Steve Judge, Miamisoul, Manic N, Stick. Együttműködnek továbbá: DJ Mairee és a hazai kedvenc DJ Mickey. A felsorolt előadók a Coronita Commando társaság tagjai, akik minden héten más - más klubbokban lépnek fel. Előző fellépésük alkalmával nagy népszerűségnek örvendhettek városunkban is. A fesztiválon képviselteti magát a minőségi, szlovák rapzene is.
  A második színpad a HIP HOP ŽIJE STAGE ("a hip hop él stage") nevet viseli. Élőben láthatjátok Elpe, Zverina és Shomi, Palermo, Hely és a raplány Alless fellépését. A DJ pult mögött közreműködik DJ GRIMASO és DJ DALYB. Vitathatatlanul a fesztivál dobása MAJK SPIRIT fellépése lesz, aki a jól ismert legnagyobb és új slágereiből állított össze egy különleges nyári show-t.
  Gyertek és éljétek át Dél-Szlovákia legnagyobb zenei szenzációját. A HUDBA ŽIJE fesztivál Érsekújvárban a Tatárik Emil termálfürdő területén 2016. július 22-én kerül megrendezésre.
  Jegyeket a ticketportal.sk hálózatban vásárolhattok.

 • Edda Kör Musical - Érsekújvár Amfiteátrum

  2016.07.03 // Rendezvények


   

  2016 július 3-án 20:00 kezdettel az érsekújvári Amfiteátrum szinpadán a nagy sikerű Edda musical - A KÖR.
  Elővételes jegyek Érsekújvárban 2 helyen, a TIK-ben (kultúrház) és a Kultúrkorzóban, Komáromban a VMK-ban, Gútán szintén a VMK-ban, Vágsellyén a Molnár könyvesboltban valamint a Ticketportal hálózatában.

  Jegyárak: elővételben - 10€
  helszínen - 14€
  --------------------------------------------------------------------------------------------
  "Az életünk egy kör, amely egyszer bezárul, de addig minden pillanatát élvezni kell. A musical szereplői menekülve a társadalmi problémák és feszültségek elől a szerelemben, a szabadságban és a rockban keresnek menedéket, boldogságot. 

  A történet egy külvárosi mese, ahol főhősünk egy szerelmi csalódás miatt elindul a nagyvilágba, abban bízva, hogy megtalálja amit keres: az igazi szerelmet, a sikert és a boldogságot. De nem csak jó barátok, hanem "rosszak" is keresztezik útját. Vajon a hit és a szerelem elég erőt adnak-e neki, hogy győzedelmeskedni tudjon a gonosz elleni küzdelemben. Te, mindennap dönthetsz jó és rossz között!"

 • Repülőnap - Érsekújvár 2016

  2016.07.02 // Rendezvények

  Robert Fico Szlovákia miniszterelnöke,
  Andrej Hrnčiar Szlovákiai Nemzeti tanács alelnöke,
  Martin Starzyk Érsekújvár városi tanácsának képviselője szervezésében.

  Főprogram (12:00 - 16:00)
  ● BELL 206 helikopterek közös légibemutatója
  ● BELL 206 légibemutató
  ● Helikopter légibemutató
  ● JAK 52 légibemutató
  ● Szlovák Kormányzati Repülőszolgálat légibemutatója
  ● MIG 29-es repülés
  ● Delfín és Veres Zoltán világbajnok magyar műrepülő bemutatója
  ● Delfín L29 rendkívüli bemutatója
  ● Veres Zoltán világbajnok magyar műrepülő bemutatója
  ● MI-17 a BELL 429 típusú helikopter- és giroplán-bemutató
  ● Belügyminisztérium speciális egységeinek bemutatója légiütközet-szimulációval

  BELÉPŐDÍJ:
  Felnőtt 8 €
  Gyermek 4 € 

   

 • TVRTKO túlmegy minden határon

  2016.06.17 // Rendezvények

  Egy lebilincselően izgalmas este a Föld körül Vujity Tvrtko-val. Egy este, amit soha nem fog elfelejteni! Egy este, ami felemel és sokkal erősebbé tesz!
  Vujity Tvrtko izgalmas előadása a Gútáért Polgári Társulás szervezésében. Belépő 7 EUR.

  Jegyárusítás: 

  VMK Gúta
  G.Yvi cosmetics, 
  Szabó Anikó fodrász szalon
  Halász Béla, Gútáért Polgári Társulás
  Jegyár: 7 €
  Info: 0908666409

 • Kattancs fesztivál

  2016.06.07 // Rendezvények

  Hagyományteremtés céljából induló közösségi rendezvény megszervezésével próbálkozik a Gúta Mezővárosi Életérzés PT. Az első "Kattancsfesztivállal".

  "A Vizi Malom PT. társulással karöltve szervezzük és reményeink szerint igazi gútaias hangulattal egy igazi gútaikum (hungaricum) népszerűsítésével a paprikás kattanccsal!
  A fesztivál Gúta és Alsó-Csallóköz hagyományos kulturális és gasztronómiai szokásairól szól. Legfőképpen pedig a "Gúttai Nemzet" paprikás ízvilágáról."

  (Samu István, az egyik főszervező)

  Program:

  • Egész napos gyerek és családi programok!
  • "Mini Gasztro" verseny: Kattancs, egytálételek és fűszerpaprika verseny
  • Kóstolási lehetőség hagyományos gútai finomságokból
  • Folklórműsor - Borkóstoló
  • Fiatal zenei tehetségek
  • Pódium színpad Budapestről
  • Jazz Funky Koncert
  • Esti banzáj

  Jó cél, kellemes érzés: Belépőjegy ára 2,50 amely tartalmaz egy borkóstolást és egyben hozzájárulást a Vízimalom rekonstrukciójához.


   

 • DGS Dögös sprint #viviértfutok

  2016.05.28 // Rendezvények

  A DGSprint egy olyan jótékonysági sportkezdeményezés, amely az adománygyűjtésen túl közösségi motivációs értéket is képvisel.  Szeretsz futni? Szeretnél tenni valamit magadért? Szeretnél segíteni egy rászoruló embertársadon? Szeretnél egy közösség tagja lenni, aki egy kicsit szebbé és jobbá akarja tenni a világot?

  Adakozhatsz

  Ha csak egy kérdésre is IGENnel válaszoltál, akkor kelj fel a kanapéról és csatlakozz, regisztrálj a DGSprintre!

  Büszkén és bátran mondhatjuk, hogy hagyományt teremtettünk! Hogy 2016-ban immár harmadik alkalommal kerül megrendezésre Gútán a Dögös Sprint jótékonysági futóverseny. 2014-ben #Tominakfutottunk, és Tomika egy speciális járókeretet kapott Tőletek, valamint egy rehabilitációs központ gyógykezelésére is futotta az összegyűlt pénzből. 2015-ben #Tibiértfutottunk és Tibike Nektek köszönhetően egy több hetes speciális terápián vehetett részt, aminek hatására szemmel látható és kézzel fogható javulás, fejlődés állt be nála. 2016-ban #Viviértfutok!!!

  Ezúttal május 28. legyen egy törékeny kislány, Szőcs Viven napja! Egy kilenc éves kislányé, aki harmadfokú gyermekbénulásban szenved. Két lábfeje, valamint jobb kézfeje lefelé feszülő merevségben van. Ebből kifolyólag járásképtelen és az alap tevékenységek elvégzésében is jelentősen korlátozott. Azonban állandó jókedv, kiváló humorérzék és igazi csajos cserfesség jellemzi ezt az angyali kislányt. De néha az angyalok is segítségre szorulnak... Szóval pucold ki a futócipőd, emeld fel a feneked a kanapéról és futás! Szólj minden barátodnak, ellenségednek, rokonodnak, üzletfelednek és töltsünk egy mozgással, zenével, játékkal egybekötött családi napot!

  "Egyetlen parancs van, a többi csak tanács: igyekezz úgy érezni, gondolkozni, cselekedni, hogy mindennek javára legyél. Egyetlen ismeret van, a többi csak toldás: Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra."
  (Weöres Sándor)

 • A hétvégén óriási nyárindító buli: kezdődik a naszvadi Tűzvirág Fesztivál!

  2016.05.27 // Rendezvények

  A hétvégén óriási nyárindító buli: kezdődik a naszvadi Tűzvirág Fesztivál! 
  Ismert sztárok és lemezlovasok, környékbeli előadók, képzőművészet, Fesztivál-EXPO, kirakodóvásár, értékes nyeremények
  A hétvégén nyárindító óriási buli: kezdődik a naszvadi Tűzvirág Fesztivál! Május 27 és 29 között három színpadon találkozhatsz kedvenceiddel. A SZTÁRFELLÉPŐK között ott lesz az Edda, Rúzsa Magdi, Majka&Curtis, és az Expired Passport.  A koncertek után LEMEZLOVASOK folytatják a bulit: Bárány Attilán kívül DJ Krkan, DJ Koníček és DJ Tygraz áll a keverőpultnál.
  A Tűzvirágon találkozhatsz KÖRNYÉKBELI KEDVENCEIDDEL is, hiszen fellép Balla Réka, a 2012-es X-Faktor szereplője; a Komáromi Dixiland Band; az ELÁN Forever; a szőgyéni MadDogX; az ímelyi Gilotin, a naszvadi Hant. Rajtuk kívül koncertet ad Mészáros Tamás, Sukola Tamás és a Dance Stúdió, a Régi csibészek, és a Carson együttes. Ott lesz az idei TAT győztese, Sóki Csilla, és a TAT másik felfedezettje, Bánházi Dóra is. Mindemellett a NÉPMŰVÉSZETI KAVALKÁDON a környékbeli csoportok előadásait hallgathatjátok – nézhetitek meg.
  A naszvadi Tűzvirág egyben EGYEDÜLÁLLÓ KÉPZŐMŰVÉSZETI TÁBOR is. Alappillére a Zománcművészeti Seregszemle, amelyre számos országából érkeznek alkotások; és a Képzőművészeti Szabadiskola, amely 10 napra művészteleppé alakítja át a község mindennapjait.
  Már csak azért is érdemes ellátogatni hétvégén Naszvadra, mert „FESZTIVÁL EXPO“  néven egy Szlovákiában egyedülálló kiállítást és expo-t tekintsz meg, a legmodernebb fesztivál-, audio- és vizuáltechnikai eszközökkel.
  A környék nyárindító legnagyobb buliját a KÉZMŰVES VÁSÁR és a BOROK- ÉS PÁLINKÁK UDVARA teszi teljessé.
  És ez még nem minden! Ha szerencséd van, tiéd lehet egy SUZUKI VITARA,  egy robogó, vagy egy drága kerékpár. Sőt, ha nem tudsz részt venni a Tűzvirág Fesztiválon, de szívesen szerencsét próbálnál a tombolán, van rá lehetőséged! A nyereményjáték ugyanis független attól, van-e belépőjegyed: a vasárnapi, közjegyző előtt történő sorsolást az otthonodból is végignézheted az interneten.

  További információk: www.tuzvirag.sk