Bagita Roland aranyérmet hozott Horvátországból

Üdvözöljük Gútán!
2021. május 15. szombat, Zsófia

Bagita Roland aranyérmet hozott Horvátországból

2011.09.28 / 07:51
A legcsillogóbb éremmel tért haza Bagita Roland a horvátországi Slavonski Brodban megrendezett nemzetközi karate versenyen. 

A legcsillogóbb éremmel tért haza Bagita Roland a horvátországi Slavonski Brodban megrendezett nemzetközi karate versenyen.

 

A Taiyó karate egyesület növendékei, Balázs Zoltán, Bagita Roland és Bogár János az országos válogatottal érkezett a megmérettetésre. Bagita Roland KATA formagyakorlatban a 21 évesek korosztályában bronzérmet, míg junior korosztályba aranyérmet szerzett. Balázs Zoltán pedig kumite küzdelemben bronzérmet hozott.  Bogár János a remek szereplése ellenére csupán az ötödik helyet szerezte meg.

 

Bagita Roland érdeklődésünkre elárulta, tetszett neki a horvátországi sportkirándulás, remekül érezte magát. „Érdekes volt a verseny, láthatóan folyamatosan jöttek-mentek a sportolók, a vége felé szinte kiürült a csarnok. Itt is bebizonyosodott, számomra a KATA az út, bár szeretem a KUMITE-t is. Ellenfeleim jól felkészültek voltak, másfajta, manapság egyre népszerűbb karate stílust gyakoroltak, ám láttam, jó esélyem van a győzelemre. Jelenleg betegeskedem, ám remélem, a hétvégén, Plzeňben megrendezendő Közép-Európai liga versenyén már jó formában leszek. Most erre összpontosítok.”  - osztotta meg gondolatait a fiatal karatéka.

 

Balázs Zoltán a horvátországi versenyt illetően keményebben fogalmaz. Nem vagyok elégedett sem a saját teljesítményemmel (soha nem vagyok az), sem a bírók tevékenységével. Igaz nem is vártam sokat, hisz az övvizsgámra készültem az elmúlt időben és a versenyekkel egyáltalán nem is foglalkoztam, de ahhoz képest elég jól ment a bunyó. Nem volt egy rossz mérkőzésem sem és élveztem az összecsapásokat.”

 

Majd hozzátette, hogy az ítészek nem mindig voltak a helyzet magaslatán.

 

„Komikus volt, mennyire nem figyeltek ránk a bírók. Végtére is az bánt, hogy összejöhetett volna akár az arany is, de a bírók annyira húztak a hazaiaknak, hogy minden egyes pontért vért kellett izzadni. Végül is azért a 3. hely összejött! Természetesen van még munka, hogy visszajöjjön a régi forma, de szezonnyitónak egy nemzetközi verseny nem is lehet nagyszerűbb. Bogár Janikának sajnos nem sikerült az éremszerzés, de jól küzdött és éppen hogy csak lecsúszott a bronzéremről. Az egész Szlovák válogatott jól szerepelt. Szerencsére rengeteg kategóriában sikerült felállniuk a dobogó legfelső fokára. - nyilatkozta Balázs Zoltán.

 

Borka Roland

 

Képarchívum