13. Teremkerékpár szlovák bajnokság Gútán

Üdvözöljük Gútán!
2021. május 15. szombat, Zsófia

13. Teremkerékpár szlovák bajnokság Gútán

2011.10.03 / 20:14
Látványos, művészi élményt szerző kerékpártáncot láthattak az érdeklődők október 1-én, szombaton a gútai sportcsarnokban megrendezett Teremkerékpár szlovák bajnokságon.

 

 

A megmérettetésen Csehország, Magyarország, Szlovákia teremkerékpár klubjainak versenyzői egyéniben, párban és négyesben mérték össze képességeiket.

 

A művészi kerékpár előtt a kerékpárlabdáé volt a főszerep, ahol a gútaiak az idősebb diákok kategóriájában versenyeztek.

 

A hat induló csapatból a gútai Lengyel Szilárd és Varga Nikolas páros a harmadik helyen végzett.

 

A teremkerékpár bajnokságon a csehországi és magyarországi versenyzők mellett egyre szebb eredményeket hoznak a gútaiak.

 

Hajdú Andrea, a helyi klub vezetőedzője is dicsérő szavakkal illette védencei teljesítményeit. „Kemény felkészülési folyamat volt, a nyáron alig pihentünk, hiszen edzőtáboroztunk. Ennek meglett az eredménye. Szépen fejlődnek a kicsik, az idősebbek pedig pontosabban végzik el a gyakorlataikat. A junior négyesünk – Szeder Mercedesz, Glofák Viktória, Molnár Anikó, Domin Henrietta összetételben- is már kezd összeszokni, remek az összmunka a tagok között. A női négyes – Csente Viktória, Vincze Alica, Szabó Dóra, Vas Korina - is nagyon jól teljesítettek, minimális pontszámot veszítettek. - nyilatkozta a vezetőedző.

 

Hozzátette, számos versenyük lesz, hogy kellőképpen felkészüljenek a november elején Japánban megrendezendő világbajnokságra.

 

„Az október folyamán sűrű a versenynaptárunk, sokat szerepelünk, erre szükség is van, ugyanis a hónap végén kiutazunk Japánba a világbajnokságra. Most sem akarok esélylatolgatásba bocsátkozni. Európa bajnokságokról már sikerült érmes helyezéseket elérnünk, örülnénk, ha a világelitben is tudnánk bizonyítani. De nagyon erős a mezőny, még óvatos becslést se szeretnék mondani. Reméljük a legjobbakat.” - mondta Hajdú.

 

A gútai teremkerékpár klub a hétvégén, a németországi Wormsban versenyez.

 

Borka Roland

K.A. felvételei

 

Gútai eredmények:

Művészi kerékpár

 

Iskolás lány D - egyéni:

2.Domin Anasztázia

3.Fördős Nikoletta

 

Iskolás lány C - egyéni:

2.Mihalics Panna

3.Zibrita Natália

6.Rákócza Dóra

8.Kulich Eszter

 

Iskolás lány C - páros:

1.Mihalics P./Zibrita N.

2.Domin H./Rákócza D.

4.Domin N./Kulich E.

 

Iskolás lány B - egyéni:

6.Mészáros Kinga

8.Domin Henrietta

 

Junior lány - páros:

1.Glofák V./Molnár A.

 

Női négyes:

1. Vincze Alica/Csente Viktória/Szabó Dóra/Vas Korina

 

 

Kerékpárlabda:

 

3.Gúta (Lengyel Szilárd - Varga Nikolas)