Karate: Gútaiak mindent vittek!

Üdvözöljük Gútán!
2021. május 12. szerda, Pongrác

Karate: Gútaiak mindent vittek!

2012.05.28 / 22:31
Elképesztő eredményeket értek el a gútai karatékák a szombaton Érsekújvárott rendezett Shito Ryu karateszervezet által szervezett Nyílt Szlovák Karatebajnokságon.

 KARATE
Elképesztő eredményeket értek el a gútai karatékák a szombaton Érsekújvárott rendezett Shito Ryu karateszervezet által szervezett Nyílt Szlovák Karatebajnokságon.

 

A megmérettetésen az ország huszonhét csapatának mintegy száznegyven karatékája vett részt. A gútai Taiyó karateklub összesen húsz éremmel tért vissza a viadalról: nyolc arany, négy ezüst és nyolc bronzérem a sikermérlegük.

 

Dicsőségesen helytálltak a gútaiak, hiszen rendkívül jól sikerült a felkészülésük és Kiss Tibor vezetőedzőnek nem lehet panasza védencei teljesítményére.

 

„Jól szerepeltek védenceim, pontosan azt hozták, amire számítottam. Remekül sikerült a felkészülés és a kiváló eredmények is ezt bizonyítják. Bejött a tippem, hogy a csapatok összesítési listáján az első három helyen szerepelünk, és kellemesen meglepett, hogy elsők lettünk. Az országban mi vagyunk az egyetlen klub, amely a Shito ryu irányzatot követi és tapasztalom, hogy ez fontos irányzat az ifjúság nevelésében egy jól működő mechanizmus. - nyilatkozta Kiss.

69271 470643119618705 100000190643275 2090628 146790968 n

A versenyen részt vett a gútai Corvin Harcművészeti Egyesület is, ők két éremmel térhettek haza. Mezei Szabolcs bronz- míg csapattársa Kurucz Márió ezüstérmet szerzett, csapatversenyben az egyesület a huszonkettedik helyen végzett.

 

„Számunkra lezárult az idény. Elmaradtunk ugyan a tavalyi eredményektől, de ezt nem az edzőink és harcosaink számlájára lehet írni. A következő idénynek több tapasztalattal, nagyobb elánnal, eltökéltséggel vágunk neki. - írta Kurucz József, a Corvin HE médiafelelőse.

01

A felettébb sikeres gútai Taiyó klub most nagy erőkkel készül a két hét múlva esedékes ifi Európa kupán, azt követően az övvizsgákra való felkészülés jegyében zajlanak az edzések.

 

-br-

 

képek: a klub archívuma

 

Eredmények:

 

Taiyó:

Bogár Dominika, kata 3., kumite 1.

Bagita Dani, kata 1. kumite 1.

Nagy Viktor, kata 3. és kezdőkben kata 1.

Bagita Roland, kata 3.

Kiss Tibor, kata 3.

Forró Ákos, kata 3. kumite 3.

Forró Réka Dorina, kumite 2.

Nagy Zalán, kumite 1. kata kezdők 3.

Szulcsányi Viktor, kumite 1.

Vermes Ákos, kumite 3.

Jóba Attila, kumite 1.

Pancza Róbert, kumite 3.

Veres Zsolt, kata kezdők 1.

Vajda Roland, kumite 2.

Vontszemű Nikolasz, kumite 1.

Bogár János, kumite 2.

Balázs Zoltán, kumite 1.

Szabó Imre, kumite 2.

 

Corvin HE:

Kurucz Márió, kata kezdők 2.

Mezei Szabolcs, kata kezdők 3.

 

 

Csapatok:

1. KK TAIYO

22. Corvin HE