Vérfürdőztek a gútaiak

Üdvözöljük Gútán!
2021. május 12. szerda, Pongrác

Vérfürdőztek a gútaiak

2013.04.30 / 22:13
Szélsőséges és kemény körülmények között kellett bizonyítaniuk azoknak, akik részt vettek a magyarországi Békéscsaba melletti pósteleki parkerdőben megrendezett Fighter’s Run elnevezésű akadályversenyen

Szélsőséges és kemény körülmények között kellett bizonyítaniuk azoknak, akik részt vettek a magyarországi Békéscsaba melletti pósteleki parkerdőben megrendezett Fighter’s Run elnevezésű akadályversenyen, amelyen nyolc ország (Magyarország, Románia, Szlovákia, Szerbia, Franciaország, Egyesült Államok, Ausztria, Németország) mintegy nyolcszáz extrém sportolója vett részt.

A nemzetközi erőmegmérettetésen két gútai sportklub képviselője is kipróbálta erejét és állóképességét. Tóth Péter (BC Knives) és Szalai Árpád (Contendo MMA) zord terepen és extrém nehézségű körülmények között bizonyíthatták fizikai és pszichikai rátermettségüket.

osszKicsi

Valódi testi-lelki megterhelést jelentett a hét illetve tizennégy kilométeres táv megtétele, mégis nyolcszázan vállalkoztak arra, hogy teljesítsék a nem mindennapi küldetést. A rekkenő hőség mellett mintegy tizennégy kreatív akadály nehezítette a résztvevők előmenetelét. Volt szögesdrót alatti kúszás, jégfürdő és vízen lebegő farönk alatti átbújás, tűzön való átugrás, de mocsárban való futás, falmászás valamint egy tizennégy kilowattos villanypásztor is fokozta a feszültséget és az izgalmakat. Igazi adrenalinos, felfokozott idegi állapotú versenyszámokat kellett teljesíteni.

poo

Hírességek is részt vettek a versenyen. Teljesítette a távot az érsekújvári Száraz Dénes színművész (Jóban-Rosszban), Pulai Imre olimpiai bajnok kenus, Kropkó Péter többszörös Ironman-bajnok illetve Palkovics Krisztián válogatott jégkorongozó és Poór Brigitta világbajnok triatlonos valamint egy ideig gútai színekben is versenyző Ungvári Miklós olimpiai ezüstérmes cselgáncsozó.

Nem maradtak szégyenben a kemény gútai legények sem, hiszen sikeresen teljesítették a távot. Tóth Péter kategóriában induló 233 versenyzőből a 39p12mp-es futamidejével 17., míg Szalai Árpád 42p05mp-es futamidejével a 34. helyen szerepelt, ami még egy edzett profi extrém sportolónak is dicséretére vált volna, hiszen megelőzték a hivatásos és aktív sportembereket.

Péter kérésünkre megosztotta élményeit. „Nem is éppen a hétkilométeres táv volt megterhelő, hanem sokkal jobban tartottunk a nehéz akadályoktól. Legnehezebbnek a jeges fürdőt, a szögesdrót alatti kúszást, valamint a villanypásztort tartottuk. Akadt viccesebb kihívás is, például a kastély sötét pincéjén végigfutva zombinak öltözött alakok ijesztgették és művérrel locsolták le a versenyzőket. Jól megszervezett, kalandos verseny volt. Mindenkinek ajánlom. – nyilatkozta Péter.

 

villagutta

fotó: képarchívum és MTI