Hét gútai karatéka indul az EB-n

Üdvözöljük Gútán!
2021. április 21. szerda, Konrád

Hét gútai karatéka indul az EB-n

2013.05.27 / 21:10
Ismét bizonyítottak a gútai karatékák, ezúttal a Shito-ryu szövetség nyílt bajnokságán harcoltak az elsőségért. A május 25-én Érsekújvárott megrendezett bajnokságon huszonöt klub mintegy kétszáz karatékája lépett a tatamira.

Ismét bizonyítottak a gútai karatékák, ezúttal a Shito-ryu szövetség nyílt bajnokságán harcoltak az elsőségért. A május 25-én Érsekújvárott megrendezett bajnokságon huszonöt klub mintegy kétszáz karatékája lépett a tatamira.

Fontos volt a győzelem, hiszen ez volt az idényzáró megmérettetés az Európa Bajnokság előtt. A verseny összesített eredménylistáján Gútáról a Taiyó klub a második helyen, míg a Corvin Harcművészeti Egyesület a 15-ik helyen végzett.  A Taiyó karate egyesület öt bajnokot avathatott ezen a megmérettetésen. Kiss Tibor, a Taiyó klub vezetőedzője úgy nyilatkozott, hogy a verseny hagyott némi kívánnivalót maga után, több bírói döntéssel nem értett egyet, szóvá is tette, ami elmondása szerint némi negatív fényben tüntette fel csapatának igyekezetének elismerését. Ugyanakkor teljes mértékben elégedett védencei teljesítményével. „Mindenki jól végezte munkáját. Nagyon elégedett vagyok velük. Itt látszik, mennyire összetartó, családias a mi kis klubunk. Most az EB-re összpontosítunk, nagy erőkkel készülünk, hogy ott is nagyszerű helyezéseket érjünk el.” – nyilatkozta Kiss.

A Corvin HE nevében Kurucz József által szerkesztőségünknek eljuttatott közleményéből kiderül, hogy egyesületük karatékái kitettek magukért és gratulálnak a Taiyó klubnak, hogy kiváló eredményeikkel öregbítik Gúta hírnevét.

WP 000732

Képen: Corvin HE

Az Érsekújvárott június 15-én és 16-án megrendezendő EB-n városunkat a Taiyó öt,  míg a Corvin HE két versenyzővel képviseli.

villagutta

 

Shito Ryu országos eredmények:

1. h. KUMADE Topoľčany

2. h. KK TAIYO Kolárovo

3. h. CMK Banská Bystrica

4. h. SHIHAN Poprad

5. h. SLOVŠPORT Trnava

 

Taiyó egyéni eredmények:

Szulcsányi Anasztázia, kata 1.
Varga Tünde Emese, kata 2.
Bogárová Dominika, kata 1. kumite 2. (-45kg)
Nagy Viktor, kata 1.
Veres Zsolt, kata 1.
Čerňanský Patrik, kata 2.
Bagita Roland, kata 3.
Kiss Tibor, kata 3. és masters kategóriában 2.
Szulcsányi Viktor, kumite 3. (-35kg)
Bagita Daniel, kata 2. kumite 1. (-42kg)
Forró Áron, kumite 2. (-42kg)
Jóba Attila, kumite 2. (+63kg)
Bogár Ján, kumite 3. (-72kg)
Balázs Zoltán kumite 2. (-65kg) és férfiak (súlycsoport-független) kategóriában 3.

 

Corvin HE egyéni eredmények:

Lakatos Erika, kata 3.

Bezúr Nikoletta, kata 3.

Mezei Szabolcs, kata 3.

Kurucz Mário kata 3. kumite 2. (-28kg)