Elképesztően sikeres a Taiyó

Üdvözöljük Gútán!
2021. május 16. vasárnap, Botond, Mózes

Elképesztően sikeres a Taiyó

2014.12.17 / 05:14
Rendkívüli klubtörténeti sikerekről számol be a gútai Taiyó karateklub.

Rendkívüli klubtörténeti sikerekről számol be a gútai Taiyó karateklub. Kiss Tibor, klubelnök szerkesztőségünkhöz eljuttatott beszámolójában az szerepel, hogy a karateklub múlt szombaton, Nyitrán, a Rudolf Farmadin Memorial nemzetközi versenyen öt karatékával vett részt. „Tekintettel arra a tényre, hogy a verseny gyakorlatilag már egy szezon utáni versenynek minősült, sajnos csak egy kis csapattal tudtunk indulni a versenyen. Tudni kell, hogy január végéig pihenő van, ezért a fáradt versenyzők visszavettek a tempóból. Mind ennek ellenére szépen szerepeltünk, és a 39 klubból a 6 ik helyezést sikerült megszereznünk.” – fogalmaz Kiss.

A megmérettetésen öt ország, közel negyven klubjának mintegy háromszáz versenyzője vett részt. Dicséretes egyéni eredmények születtek. Bagita Dániel első, Forró Réka Dorina második, míg Szulcsányi Anasztázia harmadik helyet szerzett meg.

Más szempontból is sikeres volt a hétvége a Taiyó számára, klubtörténelmet írtak a gútai klub karatékái.

Klubunk létezése óta először sikerült egyszerre két versenyzőnknek is kvalifikációt szerezni egy kontinentális versenyre, az EB-re. A kijutási kulcs a hazai és nemzetközi versenyeken való eredményeken múlott. Jóba Attila és Bogárová Dominika majd egy éves megfigyelt periódusban remekül helytálltak. Mindketten országos bajnokok lettek, sok-sok nemzetközi sikerrel és mindezek felett mindketten az országos pontversenyben a Szlovák kupa győztesei is lettek. Siker - siker hátán, szinte már hihetetlennek tűnő teljesítmények. Ha jobban bele gondolok, akkor a Taiyó karate egyesület még ilyen magasra sosem helyezte a lécet. – írja Kiss Tibor.

A sikereket különleges és kemény felkészülések előzték meg. „Attila és Dominika is extra edzéseken vesznek részt a kötelezőn felül. Az edzési elemekbe belecsempésztünk a cselgáncsból származó dobásokat és söpréseket, melynek köszönhetően a küzdelmek hatékonyabbá váltak. Valamint az új edzés stílustól az állóképesség is sokat fejlődött mindkét versenyzőnél. Új mozdulatok sora plusz a passzív izmok megmozgatása új küzdelmi koncepciónak adott alapot. Sokat beszélgettem védenceimmel a küzdelmekben jelen lévő hadviselés fontosságáról, ezen belül a stratégia kialakításáról. Jó úton haladunk egy esetleges EB sikerhez.” – értékel Kiss Tibor.

Mindehhez támogatók szükségesek. Fontos lesz közeljövőben a szponzorok megszólítása és a regeneráció. Az utóbbi megvan, hiszen a pati wellness-szálloda erre garancia, és ő az egyik szponzorunk. Egy EB sok kiadással jár és minden kiadásunkat sem a klubra, sem a szülőkre nem háríthatjuk. Tárgyalásokra lesz szükség. A Rieker Komárom már tavalytól szponzorunk, ezért idén is számítunk a támogatásukra.” – zárja sorait Kiss Tibor, klubelnök.

-br-

fotók: a klub archívuma