Éremmel táncoltak a banketten

Üdvözöljük Gútán!
2021. május 15. szombat, Zsófia

Éremmel táncoltak a banketten

2015.05.21 / 09:28
A lányokat Hajdú Andrea vezetőedző készítette fel a kontinensviadalra. „Védenceim szépen, tisztán és higgadtan mutatták be gyakorlatsorukat. Változások történtek a négyesben, a fiatalabb Mészáros Kingával bővült a csapat. Hamar felzárkózott, és a rutinosabbakkal egyenértékű teljesítményt nyújtott

A lányokat Hajdú Andrea vezetőedző készítette fel a kontinensviadalra. „Védenceim szépen, tisztán és higgadtan mutatták be gyakorlatsorukat. Változások történtek a négyesben, a fiatalabb Mészáros Kingával bővült a csapat. Hamar felzárkózott, és a rutinosabbakkal egyenértékű teljesítményt nyújtott – részletezte az előzményeket a sportág gútai meghonosítója. – Bár korábban sérülés hátráltatta a felkészülést, három hét kimaradt, mégis sikerült behozni a lemaradást. Az Eb-n a magyarokkal egyenértékű pontszámmal indultunk. Ez több volt, mint tavaly. Sokat segített a fokozottabb felkészülés, többet versenyeztünk. Nemcsak fizikailag, hanem Szeder Gyula klubelnök segítségével mentálisan is felkészültek a lányok a kontinensviadalra.”

Hozzátette, nagyon örül az elért eredménynek, ugyanis még nem fordult elő, hogy két egymást követő évben érmet szerezzenek a junior Eb-n.
ujszo 14321063227737 24 

Hogyan látták szereplésüket a négyes tagjai?

Molnár Anikó a versenyszám bemutatása előtt tele volt adrenalinnal. „Nagyon izgultam, mivel már tudtam, milyen érzés érmet szerezni, és milyen jó lenne, ha ez megismétlődne. Mikor már elkezdtük a gyakorlatot, mintha minden megszűnt volna körülöttem. Csak mi voltunk, a bicóink és a célunk.”

Glofák Viktória a közvetlen ellenfelükről, a magyar csapatról tett említést. „Az ő és a mi induló pontszámunk között nagyon kis különbség volt, ezért még inkább oda kellett figyelnünk a gyakorlatunkra. Összességében szerintem magunkhoz képest is jól teljesítettünk, és kihoztuk magunkból a legjobbat. Végül is egész évben erre edzettünk, és nagyon vágytunk az éremre.”

Csapattársa, Domin Henriett a verseny előtt nagyon izgult, ám elmondása szerint a pályára lépéssel minden drukk elmúlt. „A gyakorlat közben már nagyon összpontosítottam, s amint lejöttünk a pályáról és láttam a kijelzőn a pontszámot, kicsit megnyugodtam. Hihetetlenül jó érzés volt, amikor felállhattunk a dobogóra! A versenyt záró banketten bronzéremmel a nyakunkban táncoltuk végig az estét.”

Mészáros Kingának ez volt a harmadik Európa-bajnoksága, szinte rutinosnak mondható, ám most indult először a négyessel. „A gyakorlat közben semmi mást nem hallottam csak a zenét és a társaim hangját. Mikor láttuk, hogy az ellenfélnek már kevesebb pontja van, mint nekünk, sírva egymást átöleltük. Életem egyik legszebb napja volt!”

Forrás: Új Szó (Borka Roland)
Fotó: Új Szó képarchívum