Karate: Gútaiak uralták az Európa Bajnokságot

Üdvözöljük Gútán!
2021. május 15. szombat, Zsófia

Karate: Gútaiak uralták az Európa Bajnokságot

2015.06.23 / 15:23
Németország, Olaszország, Magyarország, Anglia, Oroszország, Románia, Moldova és Szlovákia részvételével a hétvégén Érsekújvárott rendezték meg a Shito Ryu szervezet harmadik karate Európa Bajnokságát.

A megmérettetésen mintegy hatszázhuszonnégy karatéka lépett a tatamira, ahol a gyermek, kadét, junior és senior korcsoportokban mérték össze tudásukat.

A meglehetősen erős versenyben nem maradtak alul a gútai Taiyó klub karatékái sem. Kiss Tibor, a gútai klub vezetőedzője történelmi sikernek nevezte szereplésüket. „A gútai Taiyó karate egyesület 14 versenyzővel kvalifikálta magát a versenyre és összesen 16 érmet sikerült begyűjteni. Hat aranyérmet, hat ezüstérmet és négy bronzérmet. Remek konkurenciával rendelkező verseny volt köszönhetően az országok válogatott versenyzőinek, hiszen minden ország a legjobbjait hozta a rangadóra. Igazán kemény megmérettetések szemtanúi lehettünk és remekül helytálltunk!” – fogalmazott Kiss.

Nem spórolt a jelzőkkel, amikor védenceit kellett értékelnie. „Kimagasló teljesítményt nyújtottak Jóba Attila, aki hét mérkőzésben a versenyen veretlenül szerepelt és Bogárová Dominika is, aki hat mérkőzésben szintén veretlen volt. Minden versenyzőnk remekül küzdött kivétel nélkül! Szó szerint egyesek a lelküket hagyták a tatamin, ami számomra mindenképen megnyugtató elégtétel egy szezonzáró versenyen az egész évi kemény munka után.”

Jóba Attila elégedett lehet az eredményével, mégha úgy is fogalmazott, hogy nem érezte igazán formában magát. „A döntőben magyar sráccal kerültem össze, elég nehéz volt, amit a 0:0-as eredmény is bizonyított. Ugyanakkor velem volt a szerencse, mert a bírók engem hoztak ki győztesnek.” – mondta Jóba.

Frissítés: A Corvin Harcművészeti Egyesület négy versenyzővel vett részt a kontinensviadalon. Horváth Adrián, Kurucz Márió és Mezei Szabolcs bronzérmet szereztek csapat katában. Küzdelemben Lakatos Erikának harmadik helyezést sikerült elérnie.

Képarchívum

 

Gútai Taiyó eredményei:

Erdélyiová Nina, kata 2. kumite 1.
Nagy Viktor, kata 2. kumite 3.
Bogárová Dominika, kata 1., kumite 1., és csapat kumite SVK 2.
Bagita Daniel, kumite 2.
Forró Áron Gyula, kumite 3.
Vermes Ákos, kumite 2.
Jóba Attila, kumite 1., csapat kumite SVK 1.
Forró Réka Dorina, kumite csapat SVK 2.
Kiss Tibor, kata 3.
Bagita Roland, csapat kata SVK 1.
Rigó Rebecca, kumite 3.

Corvin HE eredményei:
Horváth Adrián, Kurucz Márió, Mezei Szabolcs, kata, csapat, 3. hely
Lakatos Erika, kumite, 3. hely