Teremkerékpár: Visegrádi Kupán is bizonyítottak a gútaiak

Üdvözöljük Gútán!
2021. május 8. szombat, Mihály

Teremkerékpár: Visegrádi Kupán is bizonyítottak a gútaiak

2015.07.18 / 12:17
A nagy hőség ellenére is szép számban neveztek a teremkerékpárosok Kelet-európai Kupára, amelynek harmadik fordulóját a gútai sportcsarnokban tartották. A négy ország több tucatnyi művészi kerékpárosával tartott megmérettetésen számos kiváló gyakorlatsorban gyönyörködhetett a közönség.

Magyarország, Csehország, Szlovákia és Ukrajna junior és felnőtt kerékpárosai két pályán kilenc versenykategóriában bizonyíthattak. A meglehetősen erős mezőnyben gútai érmek is születtek. Hajdú Andrea, vezetőedző elmondta, erőteljes felkészülési időszakuk van, sorra járják az edzőtáborokat, ez a verseny is a gútai edzőtábor végén zajlott.

„A nemzetközi részvétellel zajló táborban még a hőség ellenére is fegyelmezett felkészülések voltak. A svájci edzőnő nem győzte dicsérni védenceimet. Az eredmények és a bemutatott gyakorlat is ígéretes jövőt jósol. Úgy gondolom, a fárasztó hét után a legjobb formájukat hozták ezen a kupán. Tisztán, pontosan mutatták be a gyakorlatot, bizonyos elemeket kell még csiszolni és kellően felkészülünk az őszi idényre és a világbajnokságra. Ez egy jó próba volt. Elégedett vagyok a teljesítményekkel. – fogalmazott Hajdú. Hozzátette, hogy a junior négyes is szépen kivitelezett gyakorlatot mutatott be, és az egyéni kategóriában is jól szerepeltek a lányok.

A versenysorozat gútai fordulójának színvonalát emelte, hogy a gyakorlatok főítésze Andreas Maier, a nemzetközi UCI bírói vizsgával rendelkező bíró volt.

A megmérettetésen erős volt a cseh és magyar jelenlét, komoly konkurenciát jelentve a gútaiaknak, akik azonban szépen teljesítve, az egyetlen szlovákiai klubként nem maradtak alul.

A férfiak mezőnyében egyéniben a gútai klub színeiben versenyző cseh Tomáš Rozbořil lett első, junior kategória lányok között párosban a Glofák-Molnár együttes örülhetett az ezüstéremnek.

A junior négyes Glofák-Molnár-Domin-Mészáros összetételben az első helyet, míg a Mihalics-Kulich-Žibrita-Rákócza együttes a második helyen végzett. A női négyes, Vincze-Glofák-Szabó-Molnár összetételben a dobogó legfelső fokára léphetett.

Vincze Alica, a női négyes egyik tagja elmondta, rettentően kimerítő és nehéz gyakorlattal készültek. „Négy vadiúj és rendkívül nehéz gyakorlatot is bemutattunk, ezért a kétszáz feletti pontszámmal rajtoltunk, ami régi álmunk volt. A verseny hetében zajló nemzetközi edzőtábor és a rekkenő hőség is rányomta bélyegét a teljesítményünkre, mégis egészen jól sikerült. Látjuk a hibákat, van még min javítani és csiszolni, de összességében pozitívan értékelem teljesítményünket.” – fogalmazott Vincze Alica.

Az őszi versenyidény meglehetősen sűrűnek ígérkezik, a felkészülések a női négyest érintik leginkább, akik a kerékpárlabda csapattal a novemberben, Malajziában megrendezendő világbajnokságon vesznek részt.

 

Gútaiak eredményei:

Junior lány, négyes:

1.Glofák-Molnár-Domin-Mészáros

2.Mihalics-Kulich-Žibrita-Rákócza

Férfi egyéni:

1.Tomáš Rozbořil

Női négyes:

1.Vincze-Glofák-Szabó-Molnár

Junior lány, páros:

2.Glofák-Molnár

 

Borka Roland

Kovács Adrián felvételei