Karate: Világbajnokságra készülnek a gútaiak

Üdvözöljük Gútán!
2021. május 12. szerda, Pongrác

Karate: Világbajnokságra készülnek a gútaiak

2015.09.22 / 08:30
Előkelő helyezéseket szereztek a gútai Taiyó karateklub növendékei a hétvégén a magyar fővárosban megrendezett Budapest Open nemzetközi versenyen. A megmérettetésen két gútai klub is képviseltette magát, a másik a Corvin Harcművészeti Egyesület. A Taiyó csapata tizenkét karatékával képviseltette magát, a Corvin HE három harcost küldött.

Lakatos Erika
A nemzetközi viadalon huszonhárom ország mintegy ezer versenyzője mérkőzött meg. A taiyósok nyolc érmet, a corvinosok egyet hoztak. Fontos volt a verseny a tekintetben, mert ez pontszerző volt a világbajnokságra való kijutáshoz.

Jóba Attila, a Taiyó karateklub növendéke érdeklődésünkre elmondta, sok minden eldőlt a Budapest Open-en. „Nagyon húzós volt a döntő, mert annak ellenére, hogy ellenfelem fejére mért rúgásomért három pontot kaptam, nem volt könnyű tartani a vezetést, hiszen erős volt az ellenfél is. Ugyanakkor jól hoztam a formámat, hiszen sikerült megtartanom az előnyömet. A szlovák riválisom ugyanakkor lemaradt a dobogóról, így ő nem kapott pontot, míg én háromszázzal tudtam növelni az előnyömet, így egy kicsit nyugodtabb szívvel várom az utolsó pontozós versenyt, amire a horvátországi Rijekában kerül sor. - fogalmazott Jóba Attila. Klubtársa, Bogár Dominika is szépen teljesített. „Ez a verseny a jelölőverseny volt a világbajnokságra, így hát fontos volt a számomra. Igyekeztem a lehető legjobb formámat adni és előkelő helyezéseket kivívni, ami sikerült is. Másik hozadéka volt a tapasztalat, amit szereztem. Fejlődtem, ami a sok külföldi ellenféllel való mérkőzéseknek volt köszönhető. Volt köztük angol, francia és ukrán. Még, ha megterhelő és hosszú hétvége is volt, de megérte.” - nyilatkozta a villaguttanak Bogár Dominika.

Bogár Dominika

A Corvin HE csapat edzője az egyik közösségi oldalon csalódottságának adott hangot. „Három versenyzővel vettünk részt a Budapest Open elnevezésű nemzetközi versenyen. Lakatos Erikának sikerült egy bronzérmet szereznie kumitéban, a csalódást keltő kata bírói döntések után. Mezei Szabolcs katában vett részt egy igen erős mezőnyben küzdött. Első nyert mérkőzés után kikapott, de vigaszágon folytathatta ott is nyert mérkőzéssel kezdett, amit sajnos ismét egy vereség követett. Kurucz Márió katában a vigaszágon küzdhetett éremért sikertelenül, habár nem értettem, miért... Kumitéban ismét csak a vigaszágra került egy vereséget követően, ahol sajnos egy döntetlent követően az ellenfelét látta jobbnak a többsége a bíróknak.” - írta értékezésében Samu Lóránt, edző.

 

Gútaiak eredményei:

Taiyó KK:

Bogár Dominika, kata 3., kumite juniorok 1., kadétok 1.

Jóba Attila, kumite juniorok 1.

Nagy Viktor, kumite 3.

Erdélyiová Nina, kata 3., kumite 2.

Forró Áron, kumite 3.

 

Corvin HE:

Lakatos Erika, kumite, 3.

 

-br-

fotók: a taiyó klub archívuma