Karate világbajnokság: Jóba és Bogárová is résztvevő

Üdvözöljük Gútán!
2021. május 15. szombat, Zsófia

Karate világbajnokság: Jóba és Bogárová is résztvevő

2015.11.03 / 07:37
Két gútai is kiharcolta magának, hogy részt vehessen az Indonéziában november közepén megrendezendő karate világbajnokságon. Jakartába a gútai Taiyó karate klubből Bogárová Dominika és Jóba Attila utazik. Az előbbi a kadettek, míg az utóbbi a juniorok mezőnyében lép tatamira.


A két karatékát az ún.: kvalifikációs versenyek alapján a Szlovák Karate Szövetség nevezte a világviadalra, amelyen igazán színvonalas összecsapások várhatóak.

Jóba és Bogárová sorra szép eredményeket érnek el, mindketten az Európa-bajnok cím büszke tulajdonosaként utazhatnak a kétévente tartandó korosztályos karate világbajnokságra, amelyre idén mintegy harmincöt kategóriában több mint ezerkétszáz karatéka nevezett.

Szakértők szerint igazán nívós megmérettetésre kell számítani, hiszen egyes országok kategóriánként mindössze egyetlen versenyzőt indíthatnak.

Jóba Attila nagy erőkkel készül a viadalra. Érdeklődésünkre elárulta, bár kimerítőek az edzések, mégis kitart. „Próbálok minden edzésen ott lenni. Sőt, külön edzéseken is részt veszek. Amikor szorít az idő, akkor iskola után egyből futni megyek, általában sprintelek, mégpedig egy kb. harminc méteres emelkedőre fel, lefelé pedig kocogok. Az eddigi tapasztalatok alapján a lábam gyorsaságán és erősségén szükséges javítanom. Már az edzéseken is ezt erősítettem, hosszabb és erősebb nyújtásokkal és többet rugdostam, hogy egyre jobb formában legyek.” - fogalmazott Jóba Attila. Hozzátette, lefektetett maga elő egy célt, mégpedig, hogy három nyertes meccset tudjon maga mögött és akkor már elégedett lenne.

Ugyanilyen hozzáállás tapasztalható klubtársánál Bogárová Dominikánál, aki nagyon izgul a világbajnokság miatt. „Örülök neki, ugyanakkor egy bizonyos drukk is van bennem. Nagy élmény és álom. Nyáron a kondimat erősítettem, részt vettem egy reprezentációs összpontosításon, amely jelentős részét képezte a felkészülésemnek. Mivel szeptembertől Pozsonyba járok iskolába, így a napi felkészülésemet is ehhez kellett igazítanom. Hét közben a reprezentációs edzőhöz járok Pozsonyban, és pénteken, amint hazaérkezem, rohanok az edzésre Gútán. Az utóbbi két hónap megerőltető volt. Minden hétvégén volt valami, versenyeztünk vagy edzettünk.” – részletezte felkészülését portálunknak Bogárová Dominika. Elárulta, aggódik, hiszen még nem volt egy ilyen rendezvényen. „Úgy gondolom, van még miben fejlődnöm, ám leginkább a technikámra és a védekezésre ügyelek. Mindezek ellenére éremért fogok harcolni. Egy álom válna valóra, ha sikerülne. Ám már az is örömmel tölt el, hogy egyáltalán részt vehetek a világbajnokságon. - mondta Bogárová. A korosztályos karate világbajnokságot az indonéziai Jakartában tartják november 12-15 között.

Borka Roland

Képarchívum