Teremkerékpár VB: Malajziába tartanak a gútaiak

Üdvözöljük Gútán!
2021. május 15. szombat, Zsófia

Teremkerékpár VB: Malajziába tartanak a gútaiak

2015.11.16 / 10:25
Újabb világversenyen vesznek részt a gútaiak, ezúttal a helyi teremkerékpár klub tagjai indulnak a Malajziában megrendezendő világbajnokságon.


Indulás előtt a gútai női négyes egyik tagjával, Vincze Alicával értekeztünk. Elmondta, úgy érzi, teljesen felkészültek a versenyre. „Nagyon sokat edzettünk. Januártól folyamatosan, mióta összeállt az új négyes, számos versenyen és edzőtáborban vettünk részt. Az utolsó hónapokban hetente öt-hat alkalommal is edzettünk és szinte majdnem minden hétvégén versenyeztünk. Az utolsó hétvége is felkészüléssel telt, egy rövidebb edzőtáborban voltunk Magyarországon. – mondta Vincze Alica. Hozzátette, egyelőre nem érzik a csapat tagjai a megmérettetés előtti stresszt. Új elemekkel megtűzdelt bemutatóval készülnek. „Vadiúj gyakorlattal fogunk versenyezni, amelybe több új elemet is belevittünk. Úgy érzem, jó formában vagyunk és felkészültek vagyunk. Kétszáz pont feletti pontszámmal indulunk, úgyhogy reméljük, a legjobb formánknak fogjuk hozni és megmutatni, mit tanultunk meg és hogy a rengeteg áldozatos munka meghozza az eredményét. – mondta elutazásuk előtt Vincze.

A november 20-a és 22-e között UCI Teremkerékpár Világbajnokságot a malajziai Johor Bahru városban tartják, ahol a gútai csapat Szlovákiát fogja képviselni. Nemcsak a művészi vonalon, hanem kerékpárlabdában is megmutatják képességeiket.

Csapat:
Nicole Frýbortová – nők, egyéni
Tomáš Rozbořil – férfiak, egyéni
Nicole Frýbortová, Tomáš Rozbořil – vegyespáros
Molnár Anikó, Glofák Viktória – nők, páros
Molnár Anikó, Glofák Viktória, Szabó Dóra, Vincze Alica – női négyes
Jakab Róbert, Hankó Attila – kerékpárlabda
Edzők: Hajdú Andrea, Viera Břínková
Csapatvezető: Szeder Gyula

-br-