Karate VB: Bogárová negyedik lett

Üdvözöljük Gútán!
2021. május 12. szerda, Pongrác

Karate VB: Bogárová negyedik lett

2015.11.18 / 08:43
Szép teljesítményt nyújtottak a gútai karatékák a múlt héten Indonéziában megrendezett világbajnokságon.

Fotó: Kphotos
A Jakarta városban tartott világversenyen a helyi Taiyó Karate Klubból Bogárová Dominika az előkelőnek számító negyedik helyig jutott. Csapattársa, a szímői Jóba Attila ugyan nem került a dobogó közelébe, azonban neki sincs miért szégyenkeznie. A megmérettetésen a világ kilencvenegy ország mintegy ezernégyszáz karatékája lépett tatamira.

Bogárová kategóriában harminckét versenyző indult, míg Jóba negyvenkét sporttársával szerepelt. Mindketten már épségben és élményekkel gazdagon tértek vissza a délkelet-ázsiai országból.

„Sokat jelentett nekem a világverseny. Egy karatékának ez jelenti a legnagyobb megmérettetést. Elszántsággal és örömmel érkeztek Jakartába. Azt mondtam magamnak: jobb helyet kell elérnem, mint amit a zürichi EB-n szereztem, ahol a második körben kiestem. Ottlétem során nem igazán gondoltam arra, mi hogyan lesz, egyszerűen mindent az utolsó pillanatra hagytam. Azt gondolom, ez segített.” – meséli élményeit Bogárová Dominika. Hozzáteszi, a verseny megelőző éjszakán rosszul aludt, amitől reggel kissé álmatag volt, ám később alaposan bemelegített. „Nagyon jól versenyeztem, bár meg kell hagyni, nem a legjobb volt a hangulat. Az első meccsemet kettő-nullra nyertem és ez a folytatásra ösztönzött. Majd három-kettőre nyertem, s harmadik mérkőzésem elég nehéz volt, de a szerencse az én oldalamra állt és nyertem, mivel az ellenfelemet diszkvalifikálták, és így a középdöntőbe jutottam. Különleges érzés volt. Egy azerbajdzsáni karatékával kerültem össze. Kezdetben ő vezetett, majd a végére sikerült megszorítanom, ám kiegyenlíteni már nem tudtam.” – mondta Dominika. Elárulta, kezdetben kissé letörte őt, veszteségnek élte meg. „Mindenki nyugtatott, hogy a harmadik helyért küzdhetek, bár a döntőbe vágytam. Ezért aztán lehetett, hogy kissé ideges voltam, így aztán lecsúsztam a dobogóról. Bár okoltam magam, de aztán arra jutottam, hogy egy világversenyen a negyedik hely nem is olyan rossz helyezés. Ráadásul a világ másik felén voltam és sok új élménnyel gazdagodtam. Már most alig várom a jövő februárban megrendezendő Európa Bajnokságot, amit Cipruson tartanak. – zárta beszámolóját Bogárová Dominika.

Csapattársa, Jóba Attila, a harmadik körben ugyan kiesett, de nem szomorkodik, már az nagy dolog, hogy egy világbajnokságon indulhatott. „Elég jó formában éreztem magam, ami az első két körben meg is mutatkozott. Sajnos a harmadik körben mintha szétestem volna, és az ellenfelem is eléggé olyan formában küzdött, ami ellen nem nagyon tudtam érvényesülni, majd a végén taktikailag elvesztettem saját magamnak a meccset. – fogalmazott meg önkritikát Jóba.

Borka Roland

Fotók: kphotos