Karatéban is erős lett Gúta

Üdvözöljük Gútán!
2021. május 12. szerda, Pongrác

Karatéban is erős lett Gúta

2016.01.19 / 10:00
Egyre hangsúlyosabb szerepet kapnak Gúta városi sportkrónikájában a helyi karatékák is. Rendre éremmel térnek haza akár regionális, megyei, országos vagy nemzetközi, akár európai illetve világi megmérettetéseket veszünk. Évről évre eredményesebbé válnak. Értékelt a két gútai klub. Ezt az összesítést hozzuk.


Kifejezetten kiemelkedő teljesítményeket a gútai Taiyó karate klub hozott, ugyanakkor a fejlődési szinteket meghaladó sikerekről számol be a helyi Corvin Harcművészeti Egyesület.

A Taiyó karate klub 2015-ös évét Kiss Tibor, elnök értékelte. Tájékoztatása szerint védencei mintegy kétszázhuszonnégy helyezést értek el, ami az előző évhez viszonyítva huszonnégy helyezéssel többet hoztak.

A „taiyósok” az elmúlt évben huszonnyolc viadalon képviselték Gútát. Tizenöt nemzetközi, négy regionális versenyen, de ott voltak három országos bajnokságon, valamint a Svájcban megrendezett Európa bajnokságon és az Indonéziában tartott világbajnokságon is megmutatták az ún.: gútai virtust.

„Az Európai Shito ryu szervezet bajnokságán hat bajnokot avattunk, öt ezüstérmet és négy bronzérmet szereztünk. Az országos megmérettetésen két bajnokunk lett, három ezüstérmesünk és három bronzérmesünk. A csapat országos bajnokságon két saját csapatunk volt, amely ezüstérmet és egy bronzérmet hozott egyesületünknek, valamint három légiósunk is volt, akik két ezüstéremmel tértek haza. Országos kupa győztesek lettek Dominika Bogárová, Attila Jóba, Bagita Dániel és Kósa Tamás.” – fogalmazott a klubelnök.

 Kiss hozzátette, hogy Bogárová és Jóba az eredményeiknek köszönhetően jelölést kaptak az EB-re valamint a VB-re is. Közlése szerint tagfelvétel tekintetében is sikeresnek mondható a 2015-ös év, tekintve, hogy tíz újonccal gyarapodott a karate klub.

„Külön köszönet jár a segédedzőknek, Kiss Artúrnak, Bagita Rolandnak, Balázs Zoltánnak és Bogár Janinak, amiért szabad idejüket felhasználva rendszeresen és minőségesen segítették a klub menetét. Szponzoroknak továbbra is hála és elkötelezettség!” – jegyezte meg Kiss.

Érdekességként megemlítette, hogy a klub fennállása óta, azaz 1996-os évtől kezdve 2015 végéig 1981 érmet hoztak.

Önmagához képest a másik karate klub is szépen hozta az eredményeket. A Corvin Harcművészeti Egyesület gútai viszonylatban is fiatalnak számít, harcosai mégis rendre bizonyítanak sokszor keményebb ellenfelekkel is. Legalábbis ezt fogalmazta meg Samu Lóránt edző a felvidek.ma honlapnak közölt összeállításakor. „Munkás év volt ez. Tele edzésekkel, versenyekkel, vizsgákkal, edzőtáborokkal. Összesen 18 versenyen vettünk részt idén. (Összehasonlításképpen: 2010-ben 2 versenyen, 2011-ben 7 versenyen, 2012-ben 10 versenyen, 2013-ban 14 versenyen, 2014-ben 15 versenyen). Ezekről 50 (!) érmet hoztunk haza kevesebb, mint átlag 4 versenyzővel. Annak ellenére, hogy egyesületünk még gútai viszonylatban is fiatalnak számít, 18 versenyből hat nemzetközi szintű volt, tehát egyre magasabb színvonalú versenyeken is részt veszünk.” – tájékoztatta a felvidek.ma portált Samu Lóránt.

Borka Roland

Forrás: facebook, felvidek.ma