Rozmárok, jegesmedvék és jégkrémek a Vágban Gútánál

Üdvözöljük Gútán!
2021. május 15. szombat, Zsófia

Rozmárok, jegesmedvék és jégkrémek a Vágban Gútánál

2016.01.24 / 14:00
Látványos és szó szerint hideglelős élményt nyújtottak a téli úszók a gútai Vág hídnál. Itt adtak ugyanis országos találkozót a jegesúszók szerelmesei.

Az immár tizenegyedik tizenkettedik évfolyamba lépő szlovákiai jegesvizes mártózáson mintegy hatvannégy úszó vett részt Szlovákia különböző pontjáról, illetve gyakorlatilag nemzetközinek is tekinthető, mivel egy cseh úszó is eljött, hogy Gútán a Vágban ússzon egyet.

Résztvevők érkeztek Besztercebányáról, Stubnyafürdőről (Turčianske Teplice), Nyitráról, Nagyszombatból, Galántáról, Vágsellyéről, Komáromból, Pozsonyból illetve Dénesdtorcsmisédről (Dunajská Lužná) és Nagyugrócról (Vel'ké Uherce) illetve Királyváradról (Hradec Králové – CZ). Jelen volt Jozef Makai a téli úszás szlovákiai meghonosítója.

Télies, ám enyhe idő fogadta az érdeklődőket, a víz egy fokos, míg a levegő két fokos volt. A megjelenteket a városvezetés részéről Horváth Árpád, polgármester köszöntötte, aki viccesen megjegyezte, nem is gondolta volna, hogy itt ennyi jegesmedve és rozmár él.

A téli úszók hétszáz és ötszáz méteres távot is teljesítettek, valamint időre történő martózás is a programon volt.

Borka Roland

A szerző felvételei