Gútai Búcsú és Vásár 2015: Borvirág utca és bulik minden mennyiségben

Üdvözöljük Gútán!
2021. május 12. szerda, Pongrác

Gútai Búcsú és Vásár 2015: Borvirág utca és bulik minden mennyiségben

2015.08.12 / 17:00
Népünnepélyből kulturális akciókkal és sportokkal kiegészített nagyszabású szórakozási lehetőségek egész tárházává alakult az immár harmincegyedik évfolyamába lépő Gútai Búcsú és Vásár.


A város történetének legnagyobb ilyen jellegű össznépi vigadalmára idén augusztus 14-től 16-ig kerül sor. A háromnapos vásári kavalkád jelentős sportkiegészítője az immár huszonkettedik esztendeje megrendezendő Kolárovo Cup elnevezésű nemzetközi kézilabdatorna. Az ünneplés így tehát már csütörtökön elkezdődhet, délután kettőtől ugyanis a kézilabda mérkőzéseken lehet szurkolni, este pedig egy látványos felvonulás alkalmával lesznek láthatóak a városban. Este aztán a Leonor szálló udvarán hajnalig tartó diszkón lehet szórakozni.

Péntek délután egy órától várja egy jellegzetes szőlős nedű szerelmeseit a Borvirág utca, ami Samu István, a Regio Comorra, Gúta vezetése és a hellóGúta PT társszervezésében valósul meg. Számos ízletes és bódító borkülönlegesség közül lehet majd választani, a hangulatról délután háromtól Tóth Laca, a Kis-Duna Menti Rockszínház művésze gondoskodik, a tíz órakor kezdődő utcabál zenei kíséretét a magyarországi Madarak együttes szolgáltatja.

Háromtól a Gőgh Kálmán stadionban a tizenegyedik éve megrendezendő tizenegyes-rúgó versenyre kerül sor.

A vízimalom melletti páratlan zöldövezeti környezetben délután fél négytől immár másodízben kerül sor a Kis-Duna Menti Lószépség-versenyre, amelyen csodás paripákat lehet megcsodálni.

Este fél nyolctól a II. Rákóczi Ferenc Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola udvarán felállított vásári szabadtéri színpadon a megasztáros Farkas-Jenser Balázs és zenekara játszik, őket követi a Balkan Fanatik élő nagykoncertje. Belépő mindkét koncertre egységesen három euróba kerül.

Nyolctól a sportcsarnok előtti téren, míg kilenctől a Leonor szálló udvarán diszkó várja a szórakozókat.

Szombaton, a hagyományos vásári napon különféle portékákat az Iskola utcán lévő vásárban lehet kapni, lesznek kézművesek, sült finomságok és édességek minden mennyiségben. A leleményesek még egy jópofa vásárfiát is beszerezhetnek. Délelőtt a Nagyboldogasszony Római Katolikus Plébániatemplomban ünnepi szentmiséket tartanak.

Délután indul csak be az igazi forgatag. Fél kettőtől a városi hivatal előtti parkolóban az Old Timer Club Nitra hagyományos veterán gépjárművek bemutatóját tartja. Napközben este hatig a Via Nova ICS Gúta által életre hívott játszóutcában lehet elidőzni. Fél háromtól a Gőgh Kálmán stadionban futballmérkőzések kerülnek sorra. Négy órától zenés szombati kóstolgató keretében a Borvirág utcában van lehetőség a kikapcsolódásra, öt órától a Just in Time zenél, majd este tizenegytől a Felvidék Rádió borbulijára kerül sor. Szintén négy órától a városi hivatal előtti téren a gútai kutyakiképző iskola látványos bemutatóját nézhetik meg az érdeklődők.

Öt órakor a vásári szabadtéri színpadon a gútai Fortissimo rockegyüttes hívja az érdeklődőket, majd pedig fél kilenctől a legjobb harminc év legjobb saját zenei terméséből válogat a KFT zenekar, fél tizenegytől ugyanott a Firkin zenekar ad fergetegesnek ígérkező koncertet, mindkettőre a belépő egységes három euró. Este a sportcsarnok előtti téren és a Leonor szálló udvarán diszkó várja a szórakozni vágyókat.

Vasárnap hagyományosan a családoknak kedveznek a szervezők, a vásári szabadtéri színpadon délután négytől a Grinavanka szlovák népi zenét játszó együttes fogadja az érkezőket, őket követi a magyarországi Balássy Betty és Varga Feri gyermekkoncerje, amely nemcsak a kicsiknek nyújt majd élményeket. Ezt fokozva a Jam X Band zenél, előkészítve a terepet a Pély Barna és a United együttes élő nagykoncertjének. A belépő három euró.

Öt órától a Borvirág utcában Másvasárnap akció keretében először a Frees zenekar jazz, swing és bossa nova zenével kedveskedik, majd DJ Sipos retro bulijára kerül sor.

A gútai búcsú és vásár ideje alatt is két kiállítás is látogatható, amik a városi hivatal előcsarnokában vannak, a helyi Corvin Mátyás Magyar Tannyelvű Alapiskola ügyes kezű és tehetséges diákjainak, Virágok című tárlata látható, míg a gútai nyugdíjasklub kézimunka-kiállítása is látható. A vásár ideje alatt kisvonat közlekedik.

Borka Roland