Újra itt a kánikula

Üdvözöljük Gútán!
2021. május 18. kedd, Erik

Újra itt a kánikula

2015.08.05 / 09:42
Napról napra ismét emelkedik a nappali hőmérséklet térségünkben is, újra forróság köszöntött be.

forrás: shmu.sk
Első- illetve másodfokú hőségriasztást rendelt el a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet szerdára és csütörtökre egyaránt, ugyanakkor várhatóan a hét többi napja is hasonlóan alakul. Az előrejelzés szerint ugyanis Gúta környékén is meglehetősen magas, 35 fok feletti lesz a levegő hőmérséklete, egészen harminchét-harmincnyolc fokig emelkedhet a hőmérséklet. Emellett záporokra, viharokra lehet számítani, ugyanakkor marad a fülledt, meleg idő. A következő napokban sem változik jelentősen az időjárás, tovább folytatódik a nyárias idő, harminc fok felett hőmérséklettel.

Fontos hát, hogy megfelelően védekezzünk az újabb trópusi időjárás által okozott hőség-veszélyek ellen. Ügyeljünk a napi kellő mennyiségű folyadékbevitelre, kerüljük a cukros, koffein- és alkoholtartalmú italok valamint a zsíros, nehéz ételek fogyasztását. Figyeljünk oda házi kedvenceinkre is, szervezetüknek is megterhelő ez a forróság, legyenek árnyékos helyen és mindig legyen elérhető számukra friss víz.

Változás csupán valamikor augusztus huszadika után várható, amikor is harminc fok alá süllyed a hőmérő higanyszála és kellemes, húsz fok körüli hőmérséklettel, záporokkal és zivatarokkal érkezik a szeptember.

-br-