Kultúra

Üdvözöljük Gútán!
2021. május 18. kedd, Erik

Kultúra

 • Gútai orgonista Körmöcbányán is lenyűgözte hallgatóságát

  2015.07.21 // Kultúra

  Nem spórolt a dicsérettel a híres-neves orgonazene-szakértő, Stanislav Kowalski, amikor meghallotta a gútai Nagy István orgonahangversenyét. A magas színvonalú, fellépőkként csakis a legmagasabb művészi értékekkel bíró orgonaművészek találkozóján, a Körmöcbányai Vár-orgona-fesztiválon olyan virtuozitásáról adott tanúbizonyságot, hogy sem a közönséget, sem pedig a szakmát nem hagyta hidegen.

 • Lélekfrissítő muzsikát szolgáltattak az ifjú zenészek

  2015.06.22 // Kultúra

  Finom művészi érzékkel összeválogatott hangversenynek adott ihletett kulisszát a gútai Nagyboldogasszony Római Katolikus Plébániatemplom. A lélekgazdagító nevelői koncertnek is beillő művészi élményhez a helyi Művészeti Alapiskola rendkívül tehetséges diákjai járultak hozzá

 • Négy „legatyásodott kandúr" a gútai művelődési házban

  2015.02.26 // Kultúra

  Korának legnagyobb bohózatszerzője, Marc Carmonetti „Négy férfi gatyában" című művét láthatja a gútai közönség a Budapesti Bulvárszínház előadásában, március 22-én a városi művelődési központ színháztermében. Ez lesz a tavaszi évad utolsó, egész estét betöltő színházi előadása Gútán.

 • Újabb szenzációs előadás Gútán!

  2015.02.05 // Kultúra

  Az egyik legnagyobb magyar filmsiker, a Meseautó rendhagyó, ám az eredetihez méltó megformálásban kerül színre a gútai művelődési központ színháztermében. Február 8-án, vasárnap, 18 órai kezdettel sor a Körúti Színház népszerű zenés vígjátékának bemutatójára.

 • Karácsonyi csoda történt Gútán

  2014.12.16 // Kultúra

  Családias, meghitt hangulatú karácsonyi műsorral örvendeztette meg a közönséget a gútai Kis-Duna Menti Rockszínház társulata. A meghívott vendégelőadókkal tarkított mintegy egy órás ünnepi műsorban felcsendültek az ünnephez kötődő szerzemények, kiegészülve rövid prózai történetekkel.

 • Életről meséltek Gútán

  2014.10.29 // Kultúra

  Valódi közösségi élményt nyújtott szombaton a gútai művelődési központ körtermében megrendezett Életmesék – Élő történelem mozaikok a Csallóközből elnevezésű rendezvény.

 • Megnyílt a Világcseppek tárlat Gútán

  2014.10.07 // Kultúra

  Nagyszabású megnyitóval indult útjára a fiatalok egy csoportja által életrehívott Világcseppek című rendhagyó fotókiállítás. A Borka Roland újságíró ötletéből megvalósuló tárlat fényképanyagát Karasz Viktor fotózta. Hatalmas, mintegy két méteres bannereken láthatóak ismert világtörténelmi személyiségek, akiket egy érdekes csavarral Gútához kötnek.

 • Beköszönt Gútára a kulturális ősz

  2014.09.26 // Kultúra

  Új címmel, de változatlanul változatos programmal várja az érdeklődőket a Gútai Napokként emlegetett IX. Gútai Színházi és Kulturális Ősz elnevezésű rendezvényfolyam. Koncertek, színházi előadások, író-olvasó találkozók, kiállítások, filmvetítés, szórakoztató vetélkedő és szakelőadások színesítik a programot. – tudtuk meg Mayer Jánostól, a művelődési központ igazgatójától, aki a rendelkezésünkre bocsátotta a programot.