Felhőszakadás várható holnap is

Üdvözöljük Gútán!
2021. május 18. kedd, Erik

Felhőszakadás várható holnap is

2015.09.24 / 18:00
Elsőfokú csapadékriasztást adott ki péntekre és szombatra a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet. Előrejelzésük szerint térségünkben helyenként akár 35-50 milliméter csapadék hullhat, ami miatt az utcákon hömpölyöghet a víz.


Egyelőre búcsút inthetünk a napos, kellemesen őszies időnek, ugyanis egy ciklon miatt a napokban hűvös, szeles és esős idő várható. Térségünkben is sokfelé számíthatunk esőre, de hevesebb záporok is előfordulhatnak, illetve elszórtan erőteljes felhőszakadással kísért zivatarokra is kell számítani. Visszaesik a hőmérséklet, napközben tizenöt-tizennyolc fokra lehet számítani, éjszaka akár öt fokig is süllyedhet a hőmérő higanyszála.

A következő héten is marad a szeles, közepesen felhős, hűvös idő, de csapadék csak elvétve várható, húsz fok alatt alakul a nappali csúcshőmérséklet.

Az október első napjaiban még enyhén emelkedni fog a nappali hőmérséklet, húsz fok feletti értékekre számíthatunk. A népi jóslat szerint, ha Szent Mihálykor (szept.29) keleti szél fúj, akkor nagyon kemény télre kell számítanunk.

-br-