Januártól új arculattal jelentkezik a Gúta TV

Üdvözöljük Gútán!
2021. május 18. kedd, Erik

Januártól új arculattal jelentkezik a Gúta TV

2015.08.05 / 14:59
Teljesen megújult, felfrissített és lendületes műsorstruktúrával jelentkezik január elsejétől a városi televízió. Mondta a testület hétfői ülésén Forgács Attila, a Gúta TV Kft. tavasszal megválasztott ügyvezetője.


A fejlesztések kivitelezése érdekében azonban szükséges megemelni a várostól kapott anyagi hozzájárulást, ami az eredeti 2600 euró helyett 3640 euró lenne, s ami mintegy harminc százalékos emelést jelent. Ez magában foglalja a bérköltségeket, mivel az ügyvezető elmondása szerint a televízió januártól veszteséggel működik, a megbízásos szerződésre dolgozók elvezetései miatt csökkent a műsorokra fordítandó összeg, ezzel nehezítve a műsorkészítést.

Hájas Tamás (MKP) képviselő több kérdést is megfogalmazott az ügyvezető felé, elsősorban a bérköltségek pontos adatait hiányolta. Lengyel István (független) képviselő, a Gúta TV korábbi ügyvezetője kérte a tv-műsorok és az önkormányzati felvételek archiválásáért felelős személyek megnevezését. Horváth Árpád (MKP) polgármester, elárulta, hogy a hivatal részéről az archiválásért Finta Zoltán, hivatalvezető felel, míg a tévé adásainak archiválását Forgács Attilára bízza.

A pénzügyi hiány – ami mintegy ötezer eurót tesz ki – fedezését szeptember végéig szükséges beépíteni a költségvetésbe, amit Orem Klára, a városi hivatal pénzügyi osztályának vezetője szeptember végéig fog elkészíteni. Ezt Németh Ivett (független) képviselő szorgalmazta, aki megfogalmazta, hogy az eléjük tárt, a televízió további működésével kapcsolatos víziót a vállalkozói bizottságon javasoltakat foglalja bele a tervezésbe, amire az ügyvezető ígéretet tett.

A városi televízió víziójáról Forgács úgy fogalmazott, azért nem tartalmaz egyelőre konkrétumokat, mivel a rendelkezésre álló meglehetősen szűkös időtartományban túlságosan elkapkodott lett volna.

Az ősz folyamán feltérképezzük az igényeket, lesz egyfajta konzultáció, amit egybekötünk a piackutatással. Jelenleg még arról sincs információnk, mennyi nézője van a Gúta TV-nek. Mindezek után tudjuk pozícionálni magunkat, és az igényeknek megfelelő és a közszolgálatiságot figyelembe vevő televíziót létrehozni. Konkrétan szükséges az iroda felszereltségét – húsz éves bútorok vannak, nincs hűtő, stb. – felújítani, korszerűsíteni, de ugyanígy a stúdiótechnikát, illetve még nagyobb stúdióra lenne szükség. Először ezeket az alap dolgokat kell orvosolni. Majd sorra kerül a Gúta TV arculatváltása, a teljes vállalatfilozófia elkészítése, új logó és megváltozott műsorstruktúra kerül a nézők elé. Ettől várjuk majd azt, hogy a tévé versenyképesebbé válik, és ezzel vonzóbb reklámlehetőségeket lesz képes biztosítani. – fogalmazott Forgács.

A városi képviselők tudomásul vették az ügyvezető igazgató által bemutatott víziót, jóváhagyták a városi támogatást 3640 euró értékben, amit havonta folyósítanak a televízió számára.

A városatyák megfogalmazták, hogy az ügyvezető az önkormányzat októberi ülésére terjesszen be egy olyan konkrét tervet, ami már részletekbe menően jegyzi az új műsorstruktúrával kapcsolatos változásokat valamint a személyi összetételről is teljes képet ad.

Borka Roland