Azt is mesélik, hogy egyszer egy ember elindult gyalogosan Komáromba. Jól megtömte a pipáját. Miko"> Azt is mesélik, hogy egyszer egy ember elindult gyalogosan Komáromba. Jól megtömte a pipáját. Miko" />

A meztelen ember kincse

Üdvözöljük Gútán!
2021. május 18. kedd, Erik

A meztelen ember kincse

2010.10.14

Azt is mesélik, hogy egyszer egy ember elindult gyalogosan Komáromba. Jól megtömte a pipáját. Mikor Csörgő alá ért, akkor már kialudt a pipája. Bosszankodott, hogy most honnan gyújtsa meg?

Amint ment, mendegélt, a fák között tüzet pillantott meg. Odament, hogy meggyújtsa a pipáját. Ahogy közelebb ért, látott egy meztelen embert, aki feküdt a tűz mellett és táplálta a tüzet.

Mikor odaért, felvett egy darab parazsat és ráhelyezte a pipájára. A meztelen ember tiltakozva felemelte a karját. De ő tovább indult és szívta a pipát. Azaz csak szívta volna, mert füst nem jött belőle. A parázs meg csillogott a pipán. Odanyúlt, és érezte, hogy kemény. Leemelte és meglátta, hogy az bizony nem más, mint egy ezüst tallér.

Ekkor megfordult, de már nem találta sem a tüzet, sem az embert. Mivel nem kapott a hajába, nem maradt más kincs a parázsból, csak az az egyetlen ezüst tallér.

Ezt hazavitte, mutogatta, elmesélte, hogy hol találta, azaz hogyan került hozzá.

Amikor később arra járt, gödröt talált azon a helyen. Lehet, hogy valaki megelőzte?

Erről nem tudott senki sem...

(Forrás: T. L.)