Üdvözöljük Gútán!
2024. október 26. szombat, Dömötör
Szórványos felhőzet
6 °C
Szórványos felhőzet

Hátha jövőre megcsal? Féltékeny gútai legény-1938

Krónika

június 16., 18:50 / Szerző: villagutta
Egy szerelmes gutai legény agyon akarta lőni szerelmesét, mert attól tartott, hogy jövőre meg fogja őt csalni.

M. Béla huszonkét esztendős gútai legény néhány hónapja udvarolt V. Ilona tizenhat éves lánynak. A legényt tavasszal besorozták s októberben kellett volna bevonulnia. M. Béla azonban már most kezdett féltékenykedni s azon búsult előre, hogyha ő bevonul katonának, kedvese elhagyja s máshoz megy férjhez.
Ez a gondolat nem hagyta nyugodni s elhatározta, hogy elpusztítja mindkettőjüket inkább, minthogy a lány másé legyen. Pünkösdkor együtt mulattak, majd kedd délelőttre találkát kért a legény a leánytól. A leány gyanútlanul ki is ment kedden délelőtt a mezőre, a legény a szerelmes szavak helyett előrántotta revolverét s belelőtt a lányba.
A lány ijedten fordult meg, így az első lövés a tarkóját érte a lánynak. V. Ilona összeesett, de eszméletét nem vesztette el s kétségbeesetten védekezett az izgatott legény támadása ellen. A legény, nehogy a leány kiálthasson, tenyerével betapasztotta a lány száját s még négy lövést adott le közvetlen közelről kedvesére, de a nagy izgalomban annyira reszketett a keze, hogy a négy lövés közül egy sem talált. A revolverben levő hatodik golyót a legény önmagára lőtte, de ez is csak gyönge sebet okozott.
M. Béla a gyilkos támadás után s mert öngyilkossága nem sikerült, futni kezdett a réten s visszakiabálta a lánynak, hogy elemészti magát. A leány később nagynehezen bevánszorgott a faluba s itt adta hírül az esetet. A súlyosan sebesült lányt a komáromi korházba vitték, a legényt keresik, mert valószínű, hogy felakasztotta magát, vagy a Dunába ugrott.

Komáromi Lapok, 1938. június 11.

Szerkeszti: Sárközi János

A kép illusztráció/DKA