Most mutasd meg településed kincseit!

Üdvözöljük Gútán!
2021. május 17. hétfő, Paszkál

Most mutasd meg településed kincseit!

2014.11.28 / 10:17
Határidő: 2014. 12. 08. Tárgykör: Alkotói, cikkírói pályázat Pályázhat: Mindenki, aki szeretné bemutatni és felhívni a figyelmet a HATÁRON TÚLI MAGYAR területen található egykori kincsek, főként a megmentésre váró kulturális értékre, örökségre (előny, ha a szórvány területeken található).

Kiíró: Harmónium Független Kommunikációs Egyesület

Határidő: 2014. 12. 08.

Tárgykör: Alkotói, cikkírói pályázat

Pályázhat: Mindenki, aki szeretné bemutatni és felhívni a figyelmet a HATÁRON TÚLI MAGYAR területen található egykori kincsek, főként a megmentésre váró kulturális értékre, örökségre (előny, ha a szórvány területeken található).

Fődíj: digitális fényképezőgép!

Pályázzon, nyerjen és utazzon velünk!

A budapesti Harmónium Független Kommunikációs Egyesület pályázatot hirdet elsősorban határon túliak számára azzal a céllal, hogy minél több helyi örökséget ismerhessen meg a nagyközönség!

Pályázhat mindenki, aki szeretné megismertetni települése számára fontos emlékét. Például régi iskoláját, templomát, tájházát, várát, kastélyát, kúriáját, történelmi kertjét. Az építmények mellett várunk jellegzetes dallamokat, hagyományleírásokat, mondákat, recepteket, viseleteket stb. Olyan épületeket is várunk, amelyek megmentésre szorulnak, vagy sajnos már csak dokumentálni lehet egykori létüket.

Két korcsoportban és kategóriában bíráljuk el a műveket: 18 év alattiak és 18 év fölöttiek, valamint „Építmények” és „Egyéb emlékek”. 

A pályázat a  "Hírnök" programmal is összefügg – amelynek lényege, hogy a szórvány területeken élők hírt adjanak településük eseményeiről egy közös felületen –, hiszen a legkiemelkedőbb alkotókat felkérjük a weboldalon való rendszeres publikálásra.  

 

Közvetlen link: http://www.hatartalan.net/index.php/hirek/1-tarsulasi-tersegi-kozerdek/1139-hatartalan-palyazat

A bemutatásra szolgáló technika szabadon választható, a terjedelem az oldalon való feltöltésnél max. 3500 karakter és egy kép. Elektronikus vagy postai beküldés esetén prózánál max. 2 oldal, egyéb alkotásnál max. 5 darab fotó, film esetében személyenként maximum 20 perc.

Feltöltés módja:

  1. Regisztráció/ Bejelentkezés
  2. Jobb oldal: "Ide te is írhatsz" menü megfelelő kategóriája---> Kattintás a "Feltöltés a kategóriákba" linkre.
  3. További segítség a feltöltéshez ITT.
  4. Képeket csak szöveggel, rövid leírással fogadunk el. Az ismertetés nélküli képeket nem értékeli a zsűri!
  5. Videót Youtube- link beillesztésével lehet az oldalra feltölteni, melyhez ITT található segítség, vagy elküldhető a link e-mailben.
  6. Ha olyan hagyaték, dísztárgy, könyv, egyéb érdekesség akad, amit bemutatna, s nem szerepel weblapunkon a kategória, akkor max. 2 oldal, 5 darab fotó terjedelemben küldje el címünkre!

Bármilyen probléma, nehézség esetén írjanak bizalommal az info@hatartalan.net címre.

Posta- és elektronikus címünk (amennyiben nem megoldható az elektronikus küldés, mert komolyabb kutatás áll rendelkezésedre, vagy több fotó is van): Harmónium Egyesület, 1082 Budapest, Leonardo da Vinci utca 1/b, 2/14, Magyarország

Zsűri: Rajz-és magyartanárok értékelik majd a beérkezett munkákat.

Díjazás

A kiemelkedő munkák a szerzők, alkotók feltüntetésével kikerülnek oldalunkra, valamint a képekből kiállítást rendezünk 2014. decemberében Budapesten és a felvidéki Gútán. Az első 3 helyezett részt vehet a kiállítson, a legaktívabbak pedig, állandó szerzők lehetnek honlapunkon, illetve bekapcsolódhatnak az adott épületek megmentését célzó csapatmunkába!

Fődíj*

-A legkiemelkedőbb munka alkotója egy digitális fényképezőgépet nyer a Talabor jóvoltából!

-A zsűri által legjobbnak ítélt 12 alkotás pedig szerepelni fog 2015-ös naptárunkban, továbbá a legjobb alkotást megjelentetjük képeslapon, kártyanaptáron, melyből az érintett település is részesül!

Kérjük, hogy a pályázatokkal együtt írják meg a pályázó korát, mert a zsűrizésnél ezt is figyelembe kell venni!

* A fődíjra a „Megmentésre váró értékeink!” című pályázatra már beérkezett alkotások szerzői is jogosultak!

Illusztrációnkat Varga Ferenc küldte pályázatunkra, a kismácsédi (Felvidék) Szent Margit római katolikus templomot ábrázolja.

Bővebben: www.hatartalan.net, www.harmonium.hu

További felvilágosítás és technikai probléma esetén érdeklődni lehet a szervezet irodájában Cseh-Lipták Bettinánál: info@hatartalan.net, tel.: +36/1/210-30-90