Karate: Javarészt bronzérmekkel tértek haza a gútaiak

Üdvözöljük Gútán!
2021. június 12. szombat, Villő

Karate: Javarészt bronzérmekkel tértek haza a gútaiak

2012.04.25 / 11:24
Nem az elképzeléseknek megfelelően, azonban kemény és látványos küzdelmekkel szerepeltek a gútai karatékák a hétvégén Trencsénben megrendezett harmadik országos karate kupán.

Hir 

Nem az elképzeléseknek megfelelően, azonban kemény és látványos küzdelmekkel szerepeltek a gútai karatékák a hétvégén Trencsénben megrendezett harmadik országos karate kupán.

 

Érem nélkül maradt a Corvin HE, és a Taiyó karateklubnak is szerényebb eredményekkel kell beérnie.

 

Samu Lóránt, a Corvin HE edzője a klub Facebook oldalán közzétett nyilatkozata szerint nehéz versenyen vannak túl, győzelmeket arattak, de érem nélkül érkeztek vissza.

 

„Szabi két sikerrel megvívott csata után a harmadik körben vereséget szenvedett katában így nem sikerült az éremszerzés. Szabinál egyelőre a tapasztalatszerzés a fontos, hiszen még nincs annyi verseny mögötte, de nagyon jól veszi az akadályokat. Marci egy győzelem után vereséget szenvedett, de mivel ellenfele a későbbi győztes volt így lehetősége nyílt arra, hogy megszerezze a harmadik helyet. Három meccse volt a 3. helyért ebből kettőt meg is nyert. A 2. és 3. meccsre elfogytak a katáink, és így kezdő katákkal szerepelt Marci. Sikerült így is megnyernie a másodikat, de a harmadikon, vesztes meccsen is kapott egy zászlót (kihon Nekoashi dachi a Rohai-al szemben aki ismeri, érti :).” - írta Samu Lóránt. 

 

A jövőt illetően megjegyezte: „Új katák és további kemény tréning az út a sikerhez. Kumitéban csak Marci indult, szoros meccsen alulmaradt ellenfelével szemben. Marcinak bele kell rázódni az új kategóriába és szükség van egy kis győzni akarásra, mert a felkészültsége meg van hozzá. A Szlovák kupa mezőnye erős volt és nem vallott szégyent fiatal egyesületünk. Az elvégzett munka látszik a fiúkon, ami reméljük érmekben is látszani fog a megfelelő időben.”

 

Kiss Tibor, a Tayió karateklub vezetőedzője elmondta, egyesületük tizennégy karatékát indított az ország legrangosabb karate versenyén.

 

Védencei ugyan nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeit, mivel több érmes helyezésre számított, mégis büszke teljesítményeikre, mivel rendkívül nehezített megmérettetésen kellett bizonyítaniuk, ahol a soviniszta beszólásokkal is harcolniuk kellett.

 

A versenyre eljöttek az országos bajnokságra készülő karatékák, hogy felmérjék, technikáikon mit kell még csiszolniuk. Ennek köszönhetően szinte túlzsúfolt volt sportcsarnok, s kategóriánként nem volt ritka a 20 fő feletti létszám.” - mondta Kiss.

 

Hozzátette, hogy vár két első helyezést várt és legalább két éremmel többre számított, mégsem csalódott.

 

„Elgondolkodtam azon, min kellene még javítanunk, ugyanakkor felbosszantott, hogy gyakorlatilag mindenki az elődöntőben kapott ki, s ezért egy meccsen múlt minden.” – zárta értékelését Kiss.

 

Ám a Taiyó nem érkezett haza üres kézzel, hiszen öten összesen hat érmet szereztek. Első komolyabb eredményét érte el Nagy Viktor, aki katában harmadik helyet szerzett.

 

Bogár Dominika katában második, míg kumitéban a kategóriájában harmadik lett. Kumitéban Jóba Attila és Vajda Roland bronzérmet kapott, és Forró Ákos pedig katában szerezte meg a harmadik helyet.

 

Borka Roland

Képarchívum