Karate: Regionális erőpróba szép sikerekkel

Üdvözöljük Gútán!
2021. június 15. kedd, Jolán

Karate: Regionális erőpróba szép sikerekkel

2012.05.08 / 07:12
Kidolgozott karate formagyakorlatok és látványos küzdelmek voltak láthatóak szombaton a gútai sportcsarnokban, ahol egész nap a Nyugat szlovákiai karatebajnokságot rendeztek tizenhat klub részvételével.

Hir
Kidolgozott karate formagyakorlatok és látványos küzdelmek voltak láthatóak szombaton a gútai sportcsarnokban, ahol egész nap a Nyugat szlovákiai karatebajnokságot rendeztek tizenhat klub részvételével.

 

Remekeltek a hazaiak, nemcsak a házigazda Taiyó karateklub, hanem a Corvin HE is jól teljesített. Szép gyakorlatokban és valódi küzdelmekben gyönyörködhetett a közönség. A gútaiak összesen 32 érmet szereztek.

 

Kiss Tibor főszervező elmondása szerint a gútai verseny az utolsó erőpróba volt az országos bajnokság előtt, amelyet két hét múlva Simonyban (Partizánske) rendeznek.

 

„Már évek óta tapasztalom, hogy egy hazai versenyen nehezebb nyerni, mint máshol, s ez idén is így volt. Volt pár meccs, melyek meglepetést okoztak nekem: jó és rossz értelemben egyaránt. Akiknek döntősnek kellett volna lenniük azok csupán a harmadik helyért küzdöttek. Azonban voltak kellemes meglepetések is, hiszen a kezdő verseny katában megverte a mezőnyt és aranyérmet szerzett.” – értékelt Kiss.

 

Hozzátette, hogy a verseny szervezése is remekül sikerült, ami még a nemzetközi megmérettetéseken is ritka. „Köszönet illeti a támogatóinkat és nem utolsó sorban a szülőknek, mivel levették a gondot a vállamról és teljes mértékben a védenceimmel foglalkozhattam.”

 

Samu Lóránt, a Corvin HE edzője az egyik közösségi portálon közzétette: „Sajnos a döntőbe jutásért 1:1-es döntetlennél zászlós döntéssel kikaptunk. Remélem legközelebb nekünk áll a zászló és akkor jobb helyezést is elérhetünk.”

 

A klubok ranglistáján a gútai Taiyó a második helyen szerepel. Az országos bajnokságot május 19-én (szombaton) Simonyban rendezik.

 

Borka Roland

A szerző felvételei

 

Taiyó karate egyesület versenyzőinek eredményei:

 

Bogár Dominika, kata 3. kumite 1.

Bagita Daniel, kata 1, kumite 3.

Forró Ákos, kata 3. kumite 3.

Nagy Viktor, kata 3. kumite 2. kezdők kategóriában kata 1.

Čerňanský Patrik, kata 3.

Kiss Tibor, kata 2.

Forró Réka Dorina, kumite 3.

Zsolnai Kitti, kata 2.

Nagy Zalán, kumite 3.

Morvay Zsolt, kumite 2.

Veres Zsolt, kumite 2.

Vermes Ákos, kumite 3.

Szulcsányi Roland, kumite 2.

Ollé Márk, kumite 3.

Jóba Attila, kumite 1.

Pancza Robert, kumite 3.

Bogár Ján, kumite 1.

Vajda Roland, kumite 2.

Vontszemű Nikolasz, kumite 1.

Kamocsai Barnabás, kumite 1.

Kurz Fabian, kumite 2.

Balázs Zoltán, kumite 1.

Szabó Imrich, kumite 2.

Forró Áron, kumite 3.

 

 

Corvin HE

 

Kurucz Márió, kata 3., kumite 3.

Mezei Szabolcs, kata 3.