Karate: Nem lett gútai országos bajnok

Üdvözöljük Gútán!
2021. június 12. szombat, Villő

Karate: Nem lett gútai országos bajnok

2012.05.22 / 13:29
Nem avattak gútai országos bajnokot szombaton Simonyban (Partizánske) tartott Gyermekek, ifik és serdülők országos karate versenyen.

Hir karate
Nem avattak gútai országos bajnokot szombaton Simonyban (Partizánske) tartott Gyermekek, ifik és serdülők országos karate versenyen.

 

Szlovákia legfontosabbnak és legrangosabbnak tartott megmérettetésén az ország legjobbai küzdöttek. A nagy konkurenciaharcban a gútai karatékáknak négy érmet sikerült begyűjteniük, mindet a Tayió egyesület növendékei.

 

A versenyen a Corvin HE is képviseltette magát, ők azonban érem nélkül, de tapasztalatokkal gazdagabban tértek haza. Az országos bajnokságon történteket mindkét klub elemzi.

 

Samu Lóránt, a Corvin Harcművészeti Egyesület vezetőedzője a következő nyilatkozatot tette az egyik közösségi portálon: „Túl vagyunk az évad legmeghatározóbb versenyén. Sajnos a teljesítmény nem mindig elég a jó eredmény eléréséhez, de ez ne adjon okot az elkeseredésre. Marcinak egy-egy mérkőzése volt, ami sajnos nem úgy alakult, ahogy szerettük volna.”

 

Kiss Tibor a Tayió karate egyesület edzője értékelte védencei teljesítményét.

 

„Kemény felkészülésen vagyunk túl, a versenyt megelőző héten minden nap edzettünk. Nagy reményeket tápláltak védenceim iránt, hiszen úgy gondolom, jól felkészülten mutatták be tudásukat a KATA formagyakorlatokban. Ebben a kategóriában sajnos mindössze két érmet sikerült szereznünk, Bogár Dominika bronz-, míg Nagy Viktor ezüstérmet hozott. A többiek is jól teljesítettek, azonban nem volt elég egy dobogós helyezésre.” – mondta Kiss, akinek az új típusú küzdési technikákról is megvan a véleménye.

 

„Az esetek nagy többségében a fejre mért ütésekkel lehetett pontot szerezni, ami ugyan nem tilos, de nem tartozik a klasszikus értelemben vett karatéhoz. Nem mondhatnám, hogy rosszul szerepeltünk. Mindenki hozta a formáját, kivéve a Dominit, akinek egészségi gondokkal küzdött. Ő a Szlovák kupa győzelméért átvehette a szép kupát is. Gratula! Elhoztunk ugyan négy érmet az OB-ról, de bajnokot nem avattunk. Nem mondanám, hogy elégedett volnék, de örülök a helyezéseknek és köszönöm a fegyelmezett és odaadó felkészülést.” - nyilatozta Kiss Tibor.

 

-br-

képarchívum

 

Eredmények:

Forró Réka Dorina, kumite - Bronz

Jóba Attila, kumite - Bronz

Bogár Dominika, kata - Bronz és a Szlovák karate kupa győztese!

Nagy Viktor, kata - Ezüst