Gútai lány lett a legfittebb szépség

Üdvözöljük Gútán!
2021. június 15. kedd, Jolán

Gútai lány lett a legfittebb szépség

2012.06.02 / 17:04
Tökéletes testű nők és férfiak találkoztak múlt szombaton a dunaszerdahelyi művelődési központban, ahol a Nemzetközi Szlovákiai Naturális Testépítő és Fitness Bajnokságot szerveztek.

Szabó Tünde a 170 cm feletti, míg Kiss Veronika a 170 cm-ig kategóriában versenyzett és mutatta meg tökéletesen kimunkált testét. Veronika nyolcadik lett, míg Tünde első helyezést ért el. Kiss Veronika érdeklődésünkre elárulta, hogy a verseny színvonalas volt méltó ellenfelekkel és büszke arra, hogy ott állhatott a színpadon.

„A szépségért meg kell szenvedni.” - mondja vidám mosollyal Szabó Tünde. Kérdésünkre elárulja, hogy a győzelemhez hozzásegítette a magabiztos mosoly és a sportos, ám mégsem túl izmos külseje. Tündéről annyit illik tudni, hogy több éve karatézik, így a sportosság az életének szerves része. Nem is tudja másként elképzelni az életét, bár azt mondja, a versenyre keményen fel kellett készülni.

„Első körben nagyon is oda kell figyelni, mit eszik az ember, kerülni kell a szénhidrátokat és lényegében párolt zöldségen és rizsen kell élni, hogy a versenyre a legjobb formát hozzam. A kemény diéta azonban az alakon is meglátszik. Maga az étkezés még azonban nem teljesen formálna olyanra, amilyen alakot a verseny megkíván, ezért a mozgás is fontos szerephez jut.” - meséli Tünde. A verseny előtti utolsó napok a legnehezebbek, hiszen fokozatosan megvonja magától az ételt és végül a vizet is, hogy minél jobban mutasson a színpadon. Maga a verseny napján aztán különleges festékkel színezik aranybarnára, és már csak a természetes mosoly az, ami leginkább döntő.

Tündi elárulja, hogy sokat köszönhet a farkasdi Tóth Kálmánnak, aki rendre sikeresen felkészíti a versenyekre. Olyannyira sikeres, hogy a tavalyi eredményeinek köszönhetően elnyerte a 2011-es év legjobb sportolója címet és egyben egy kupát is, ami majd emlékezteti a sikerekre.Azt mondja, nem nagy ördöngösség megtartani az alakot, csupán megfelelő odafigyelés és önfegyelem kérdése. Elárulja, hogy napi ötször-hatszori kis adagos étkezések a kívánt formát adják, természetesen, ha mellé megfelelő mozgás is párosul.

Tünde korábban elvégezte a trencséni sportgimnáziumot, húszévesen komoly tervei vannak. Rendőr szeretne lenni, vagy pedig valami harci alakulatoknál teljesítene szolgálatot, akár hivatásos katonaként. Ám elsősorban a pedagógiai pálya vonzza őt, jelentkezett is a nyitrai egyetemre, óvópedagógus szeretett volna lenni.

A jövőjét a sportban képzeli el, mert ez az élete. Legközelebbi célja kijutni a június közepén Barcelonában tartandó Európa Bajnokságra. Ha kijut, akkor nagyon szívesen drukkolunk neki, hogy az Ibériai-félszigeten is megcsodálják a gútai szépséget.

Borka Roland

Képarchívum