Karate: Dobogón a gútaiak

Üdvözöljük Gútán!
2021. június 12. szombat, Villő

Karate: Dobogón a gútaiak

2013.05.06 / 20:41
Átjárta a harci szellem a gútai sportcsarnokot a hétvégén megrendezett karate viadalon. A Nyugatszlovákiai karate szövetség ifi bajnoksága valamint a kupaverseny negyedik fordulója számos izgalmas pillanatokat tartogatott az érdeklődőknek.

 Átjárta a harci szellem a gútai sportcsarnokot a hétvégén megrendezett karate viadalon. A Nyugatszlovákiai karate szövetség ifi bajnoksága valamint a kupaverseny negyedik fordulója számos izgalmas pillanatokat tartogatott az érdeklődőknek.

A megmérettetésen 15 klub mintegy kétszázharminc karatékája lépett a tatamira. Két gútai klub is képviseltette magát a versenyen. A házigazda Taiyó karate klub mellett a Corvin Harcművészeti Egyesület is kitett magáért, az előbbi huszonkilenc, a másik hét karatékát nevezett a versenybe, ami kimagaslóan jól szervezett volt.

Kiss Tibor főszervező úgy nyilatkozott, hogy remekül sikerült ez a verseny, köszönhetően a szülők odaadó és áldozatkész segítségét, valamint védencei kiváló szereplésével is elégedett. „Teljesítették az elvárásokat, hozták a formájukat, és mint edző, jómagam is csatlakoztam a versenyre. Úgy gondolom, példával kell előállni a fiatal versenyzők előtt. Büszkeséggel tölt el, hogy a formagyakorlatokban sikerült megszereznem az első helyet. Kiemelten büszke vagyok a kis tanítványaimra, hogy jól helytálltak a tatamin, és a részvétel is ugyanolyan fontos volt, mint maga a versenyeredmény. Nem beszélve arról, hogy egy nagyon jó kis, családias csapat, összetartó és szerető közösség alakult. Hálás vagyok nekik.” – jellemezte a sikert a főszervező-vezetőedző. Tizennyolc érmet sikerült begyűjteniük és az összesítés alapján a Taiyó a klubok listáján a második helyet szerezték meg.

A Corvin HE hét harcossal állt tatamira.

Samu István a következő nyilatkozatot tette: „2009 után, amikor is hivatalosan abbahagytam a versenyzést, újra tatamira álltam, főleg a kis harcosaink - tanítványaink végett, mert motiválni szerettem volna őket. Ha valamit nagy szorgalommal, jól megtanulunk, azt nem lehet elfelejteni, a részünkké válik. Remélem, ez átjött számukra... Ami a legfontosabb, hogy gyermekeink nagyon sok érmet vihettek ma haza, házi vitrinjükbe :-) Jómagam is "lazíthattam" egy picit a hétköznapok küzdelmeitől, 4 év versenyzés kihagyás után a dobogó harmadik fokára állhattam formagyakorlat versenyszámban, amit egyébként másodszor próbáltam ki életemben, 2009-ig ugyanis tíz éven keresztül küzdelemben versenyeztem.” Kisharcosaik összesen hét érmet vihettek haza.

Borka Roland

Képek: Fűri Gábor felvételei

             Corvin HE archívuma

 

Eredmények:

 

Taiyó karate klub:

Nagy Viktor, kata 1. kumite 1.

Bagita Daniel, kata 1. kumite 1.

Čerňanský Patrik, kata 1.

Kiss Tibor, kata 1.

Szulcsányi Anasztázia, kumite 3.

Bogárová Dominika, kumite 1.

Forró Réka Dorina, kumite 2.

Nagy Zalán, kumite 4.

Forró Ákos, kumite 4.

Vajlik Viktor, kumite 5.

Morvay Zsolt, kumite 2.

Vermes Ákos, kumite 2.

Jóba Attila, kumite két kategóriában is 1.

Pancza Róbert, kumite 2.

Szulcsányi Roland, kumite 3.

Bogár Ján, kumite 1.

Vontszemű Nikolasz, kumite 3.

Kurz Fabian, kumite 2.

 

Kezdők:

Nagy Viktor, kata 1.

Szulcsányi Anasztázia, kata 1.

Vajlik Viktor, kata 3.

Varga Tünde Emese, kata 2.

Sudický Patrik, kata 1.

 

 

Corvin HE:

Lakatos Erika, kata 2.

Kurucz Márió, kata 3., kumite 1.

Mezei Szabolcs, kata 2.

Samu István, kata 3.

Horváth Zoltán, kumite 3.

Molnár Richárd, kumite 3.

 

Kezdők:

Lakatos Erika, kata 2.

Bezúr Nikolett, kata 3.

Kurucz Mário, kata 2.

Mezei Szabolcs, kata 2.

Horváth Adrián, kata 3.