Karate: Bagita és Jóba aranyérmes

Üdvözöljük Gútán!
2021. május 16. vasárnap, Botond, Mózes

Karate: Bagita és Jóba aranyérmes

2013.06.10 / 11:52
Emberhátrányban is remekül szerepeltek a Tayio klub karatékái a hétvégén megrendezett Szlovákiai ifi nagydíjon Pozsonyban.

Emberhátrányban is remekül szerepeltek a Tayio klub karatékái a hétvégén megrendezett Szlovákiai ifi nagydíjon Pozsonyban.

A nemzetközi bajnokságon öt ország, hatvankét klubjának 476 versenyzője vett részt, akik összesen 567-szer léptek a tatamira. A klub több sereghajtó éremesélyese közül Nagy Viktor és Bogár Dominika egészségügyi okok, Vermes Ákos és Szulcsányi Roland pedig más elfoglaltságuk miatt sajnos nem vettek részt a megmérettetésen. A karate egyesület ennek ellenére még így is 13 versenyzővel tudott harcba szállni az érmekért.

A klub eddigi teljesítményei alapján már nem is térhetnének haza legalább öt érem nélkül. Bizonyítva tudásukat Bagita Dani és Jóba Attila kumiteban aranyérmet szereztek, míg Veres Zsolt, Forró Réka Dorina, Bogár Jani és Szulcsányi Viktor pedig bronzérmesek lettek.

485611 654229637936513 2067480334 n

„Ha belegondolok abba, hogy az otthonmaradtakból minimum ketten hoztak volna 2-3 érmet, akkor akár a 4-5 ik helyen is végezhettünk volna. Én mindenesetre nagyon elégedett vagyok a teljesítményekkel és remélem a jövő heti EB legalább ennyire lesz számunkra sikeres.”-nyilatkozta Kiss Tibor a klub elnöke.

Az emberhátrány ellenére is az eredménylista 14-ik helyén végzett az összesítésben. A közeljövőben még két megmérettetés vár a karatékákra, a Shito ryu EB és az Austrian open, ahol remélhetőleg már teljes létszámban lépnek a tatamira.

-ka-