Téli úszók jubileumi országos találkozója Gútán

Üdvözöljük Gútán!
2021. június 15. kedd, Jolán

Téli úszók jubileumi országos találkozója Gútán

2014.01.26 / 20:53
Népes nézősereg nézte, ahogyan a téli úszók belevetették magukat a Vág folyó hűs vizébe Gútánál. A gútai Vág hídnál immár tizedik alkalommal találkoztak a téli úszók, hogy közösen megmártózzanak és ússzanak a 2,8 fokos vízben. Több nemzedék szinte valamennyi tagja képviseltette magát.

Népes nézősereg nézte, ahogyan a téli úszók belevetették magukat a Vág folyó hűs vizébe Gútánál.

Itt adtak randevút azok az edzett emberek, akik előszeretettel úsznak vagy lubickolnak a jeges vízben. A gútai Vág hídnál immár tizedik alkalommal találkoztak a téli úszók, hogy közösen megmártózzanak és ússzanak a 2,8 fokos vízben. Több nemzedék szinte valamennyi tagja képviseltette magát.

Huszárik Károly, a találkozó egyik szervezője elárulta, ezúttal mintegy nyolcvan úszó tette tiszteletét, akik között a legidősebb hetven, míg a legfiatalabb 13 éves volt, ugyanakkor néhány perc erejéig még egy négyéves forma kislány is bemerészkedett a vízbe.

Az úszók 250, 500, 750 és 1000 métert tettek meg a vízben, ezzel is bizonyítva rátermettségüket. „Érdekes, hogy amíg első alkalommal csupán maréknyian vettek részt a találkozón, az eltelt egy évtized alatt mindez megtöbbszöröződött. – ezt már Sládek Marián, a gútai Rozmárok egyik tagja mondta. Hozzátette, a találkozó teljesítette küldetését, és remélem, továbbra is fennmarad ez a hagyomány.

Mindenki teljesítette a vállalt távot, semmi rendkívüli nem történt, és a résztvevők közösen átvonultak a gútai vízimalomhoz, hogy kipihenjék a fáradalmakat és egy forró ital mellett ápolják baráti kapcsolataikat. Hiszen az edzettség mellett a közösségépítés is fontos eleme a téli úszók népes családjának.

Borka Roland

A szerző felvételei