Cselgáncs: Vincze lemondott, Kárpáty az új elnök

Üdvözöljük Gútán!
2021. június 15. kedd, Jolán

Cselgáncs: Vincze lemondott, Kárpáty az új elnök

2014.02.22 / 11:53
Lemondott vezetői tisztségéről Vincze Ferenc, a gútai cselgáncsklub elnöke, helyét Kárpáty Ernő veszi át. Erről határozott hagyományos, ám rendhagyó évzáróján a cselgáncs szakosztály közgyűlése. A gyűlést Decsi Attila vezette.

Lemondott vezetői tisztségéről Vincze Ferenc, a gútai cselgáncsklub elnöke, helyét Kárpáty Ernő veszi át. Erről határozott hagyományos, ám rendhagyó évzáróján a cselgáncs szakosztály közgyűlése. A gyűlést Decsi Attila vezette.

Több évtizedes vezetői és lényegében mindenesi munkát cserélte le Vincze, amikor bejelentette, nem indul a klub elnöki tisztségéért. Döntését azzal indokolta, most látta elérkezettnek az időt, hogy egy fiatal és hozzá hasonlóan tettre kész és elhivatott embernek adja át a stafétát. „Előrebocsátom, nem készülök elhagyni a klubot, hiszen vezetőségi tagként továbbra is segíteni kívánom a szakosztály munkáját. Csupán úgy éreztem, most jött el a kellő pillanat és akadt egy megfelelő jelölt is, akit a közgyűlés egyöntetűen elfogadott. Most már az elnöki teendőkből fakadó felelősségteljes munka az ő vállát terheli. Tudásommal és szakértelmemmel továbbra is rendelkezésre állok a csapatnál, továbbá az edzői munkát sem hagyom fel. Az új, fiatal nemzedék jobban kiismeri a digitális világ egyre fokozottabban működő rendszerét. Ez a friss erő fogja irányítani a szakosztály munkáját.” – fogalmazott Vincze.

A közgyűlést megtisztelte jelenlétével a város vezetése is Horváth Árpád polgármester valamint Koczkás Beáta alpolgármester személyében. A polgármester felszólalásában megköszönte Vincze odaadó és elhivatott sok évtizedes munkáját és további szakmai sikereket kívánt.

A cselgáncsklub a legjobban működő, legjobban dolgozó és a legszebb eredményeket elérő sportklubja a városnak. Jó hírnevét viszi a városnak. Örültem, amikor Vincze értékelésében elmondta, jó befektetés volt a városi hivatal emeletén kialakított edzőterem. Vincze Ferenc egy elhivatott ember, és ezt csak így lehet csinálni. – értékelte Vincze teljesítményét a polgármester.

Az évzáron a leköszönő elnök ismertette a 2013-as év tervének teljesítését, gyakorlatilag maradéktalanul teljesítették a vállaltakat. Elárulta, hogy pozitív meglepetés a rekreációs cselgáncsnál, ahol is nemcsak az egykori tagok vagy más sportolók látogatják, hanem mintegy tizenöt-húsz tizenéves is, akik az utca helyet az edzőtermet választják.

A versenyzők kilencvenöt érmet hoztak a klubnak, bár a vezetőség elmondása szerint nem az éremvadászat a profiljuk. Az évzáró közgyűlésen kiértékelték a legsikeresebb cselgáncsozókat. Helyezéseik felsorolásával elismerésben részesült Tóth Miklós Levente és Keszeli Róbert a fiatalabb diákok kategóriájában, serdülőknél Decsi Dóra és Murányi Gábor, illetve a harmincöt évnél idősebbek kategóriájában Czézinger Mária, Decsi Attila valamint Molnár Zsolt cselgáncsozókat találtak érdemesnek a kiemelésre. A díjakat a vezetőség Horváth Árpád polgármesterrel adták át.

Ezt követően Kárpáty Ernő, új klubelnök ismertette a folyó év sportterveit. Két tervet talált fontosnak kiemelni: az edzők és bíró(k) mindenkori iskolázásainak és továbbképzéseinek bebiztosítását, valamint az idén negyvenéves klub pompás és nagyszabású megszervezését. A jubileum nagyszabású ünnepélyére június 14-én kerül sor, amikor is bemutatnák a gútai cselgáncs történelméről egy összefoglaló könyvet.

Borka Roland

Fűri Gábor felvételei