Elképesztő gútai sportsikerek születtek

Üdvözöljük Gútán!
2021. június 12. szombat, Villő

Elképesztő gútai sportsikerek születtek

2014.03.03 / 18:08
Több fronton és több országban harcoltak a gútai sportolók a hétvégén. Cselgáncsozók és karatékák egyaránt ismét kiváló, mi több rekorderedményeket hoztak.

Több fronton és több országban harcoltak a gútai sportolók a hétvégén. Cselgáncsozók és karatékák egyaránt ismét kiváló, mi több rekorderedményeket hoztak. Szakavatottak is csak kapkodták a fejüket, hogy egy mintegy tizenegyezer lelket számláló egykori mezővárosból ennyi nagyszerű sportoló szinte erő felett teljesített. Szombaton Besztercebányán rendezték a diákok első idei nemzetközi cselgáncs nagydíját. Négy ország (Szlovákia, Magyarország, Csehország, Ukrajna) 259 versenyzőjéből a gútai színeket nyolc cselgáncsozó képviselte, akik „fantasztikus győzni akarásuknak és kitartásuknak köszönhetően újabb remek eredményeket értek el”, tájékoztatott a klub sajtófelelőse. S ezzel még nem ért véget a sporteredményekben gazdag hétvége, hiszen a gútai karatékák is tatamira léptek, ők is átlagon felüli számú érmet gyűjtöttek. Csak úgy záporoztak az eredmények. A Taiyó karatékái minden idők legsikeresebb külföldi szereplését tudhatják magukénak. Olyan teljesítményeket nyújtottak, amit még a legtapasztaltabbak se láttak. Kiss Tibor, klubelnök nem titkolta meghatódottságát és örömét, amikor az eredményekről számolt be portálunknak. „A gútai Taiyó karate egyesület versenyzői háromfelé szakadva, de egy cél érdekében léptek tatamikra. Magyarországon a Budapesti nemzetközi Tatami cup versenyen ahol tizenöt ország mintegy nyolcszáz versenyzője mérettette meg magát. A versenyen az országos válogatott színeiben versenyeztek Bogárová Dominika, Nagy Viktor és Bagita Daniel. Az eredményeik mindent elárulnak. Taroltak kumiteban és kata formagyakorlatban!”- lelkendezett az elnök. Másik harcmező a lengyelországi Łódź volt, ahol a minden évben megrendezett világkupán vettek részt szintén az országos válogatott színeiben Jóba Attila és Bogár János. Mindketten sikeresek voltak. Kumiteban Jóba Attila az aranyérmet szerezte meg, Bogár János pedig a bronzéremmel térhetett haza.

Naszvadon a Nyugat-szlovákiai Regionális Bajnokság harmadik fordulójára került sor, ahol a gútaiak szintén szép számú érmet szereztek. „A regionális versenyen tizenöt klub vett részt és 152 versenyző. Mindezt úgy, hogy öt elit versenyzőnk nem volt jelen a versenyen, s úgy is sikerült a tabella felső részében elhelyezkednünk a negyedik helyen. Öt aranyérmet, hat ezüstérmet és két bronzérmet sikerült kiharcolnunk, s még a kezdők kategóriájában két aranyérmet illetve egy-egy bronzérmet. Rendkívül elégedett vagyok azokkal a versenyzőkkel, akik életük első versenyén mérettették meg magukat. Nagyon jól helytálltak és keményen odatették magukat a klubért és önmagukért.” – tájékoztatott Kiss. A másik gútai karate egyesület, a Corvin HE is szép eredményekkel tért haza. „A nap végére a karate csapat kilenc versenyzője 13 éremmel térhetett haza. Nem akadt senki, kinek üres maradt volna a keze. Az éremesőből jutott mindenkinek. Nagyszerű eredmény, nagyszerű bizonyítéka az edzéseken végzett kőkemény munkának.– írta a sajtónak Kurucz József a klub nevében.

Borka Roland

Képek: a klubok archívumai

 

Cselgáncsklub dobogósai:
Szabó Margaréta         1. hely
Szabó Veronika          2. hely
Keszeli Róbert          3. hely
Kulich Tibor            3. hely
Szépe Zsolt             3. hely
Maňus Kristóf           3. hely

 

Taiyó Karate Klub eredményei:

Naszvadi eredmények:
Kezdők kategóriában:

Szulcsányi Anasztázia, kata 1.
Varga Tünde Emese, kata 2.
Jakab Viktor, kata 3.
Vajlik Viktor, kata 1

Haladók kategóriában:
Szulcsányi Anasztázia, kata 2. kumite 1.
Kiss Tibor, kata 1.
Forró Réka Dorina, kumite 2.
Szulcsányi Viktor, kumite 3.
Forró Áron Gyula, kumite 1.
Vajlik Viktor, kumite 2.
Vermes Ákos, kumite 1.
Veres Zsolt, kumite 2.
Pancza Róbert, kumite 3.
Balázs Zoltán, kumite 1.
Szabó Imrich, kumite 2.
Angyal Zoltán, kumite 2.

 

Corvin HE:

KATA kezdők:
Lakatos Erika, 1.
Bezúr Niki, 3.
Lakatos Marian, 2.
Horváth Adrián, 3.

KATA haladók:
Mezei Szabi, 2.
Lakatos Erika, 2.
Kurucz Mário, 3.
Pápai Erika, 1.

KUMITE:
Lakatos Erika, 1.
Horváth Christopher, 3.
Horváth Adrián, 3.
Kurucz Mário, 3.
Horváth Zoltán, 3.