Gólakadémiát tartottak Gútán

Üdvözöljük Gútán!
2021. június 12. szombat, Villő

Gólakadémiát tartottak Gútán

2014.06.27 / 07:53
Kispályás focitornát rendeztek a gútai Gőgh Kálmán stadionban. A város ifjú focicsemetéi Galánta, Érsekújvár, Tótmegyer és Dunamocs csapataival karöltve két kategóriában (U8 és U10) versenyeztek a legjobb helyezésekért.

Kispályás focitornát rendeztek a gútai Gőgh Kálmán stadionban. A város ifjú focicsemetéi Galánta, Érsekújvár, Tótmegyer és Dunamocs csapataival karöltve két kategóriában (U8 és U10) versenyeztek a legjobb helyezésekért.

A Gooal Academy labdarúgó iskola célja, hogy a picik játékos gyakorlatok során sajátítsák el a labdarúgás alapjait, ami aztán egy megfelelő kiindulópont lehet egy sikeres sportkarrierhez. Ennek érdekében a Gooal Academy igyekszik profi feltételeket biztosítani és így a gyerekek számára még vonzóbbá tenni ezt a méltán népszerű sportágat. Úgy néz ki, hogy ez a profi hozzáállás lassan kezdi meghozni a „gyümölcsét“, mivel a tornán majdnem 100 ovis és kisiskolás gyerkőc szaladt a labda után.  Szép eredmények születtek. Németh Péter szakedző szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében azt írja: „Ezen eredmények alapján a gútai ifjú labdarúgók az U8 kategóriában 2., míg az U10 korosztálynál 1. helyezést értek el. Ezekért az eredményekért óriási dicséret illeti őket,  de tiszteletre méltó még, hogy az összes mérkőzésen példásan képviselték városunkat és sportszerűen vették fel a harcot az ellenfeleikkel.

A gútai Gooal Academy szakedzője, Németh Péter ezúton szeretné megköszönni a városnak, hogy a Gőgh Kálmán stadionban kerülhetett sor a méltán színvonalas és gólokban gazdag  torna lebonyolítására.

Köszönet illeti még a szülőket és rokonokat is, akik valamilyen formában segítettek a szervezésben. „Reméljük a jövőben is majd sikerül hasonló megmérettetést összehoznunk és újra legalább ennyi mosolygós kis focistát vendégül látni városunkban.“ – zárta sorait Németh.

-br-             

 

A versenyen a következő eredmények születtek:

U8-as kategória:

Tótmegyer – Galánta 2:1

Gúta – Galánta 4:0

Tótmegyer – Gúta 1:4

Tótmegyer – Galánta 2:1

Gúta – Galánta 1:3

Tótmegyer – Gúta 6:1

 

U10-es kategória:

Gúta – Újvár 3:1

Tótmegyer – Galánta 4:0

Újvár – Dunamocs 4:0

Galánta – Gúta 2:6

Dunamocs – Tótmegyer 2:3

Újvár – Galánta 4:2

Gúta – Dunamocs 4:3

Tótmegyer – Újvár 5:1

Galánta – Dunamocs 1:2

Gúta – Tótmegyer 2:1

 

A torna végeredménye kategóriák szerint:

U8-as kategória: 1. Tótmegyer, 2. Gúta, 3. Galánta

U10-es kategória: 1. Gúta, 2. Tótmegyer, 3. Érsekújvár, 4. Dunamocs, 5. Galánta

A torna zárásaként ki lettek még értékelve az egyes kategóriak legjobb kapusai, góllövői és játékosai is:

legjobb kapusok: Jurík Máté (Galánta) és Kočík Roland (Galánta)

legjobb góllövők: Balogh Krisztián (Gúta) és Báňas Richárd (Gúta)

legjobb játékosok:  Jurík Adrián (Tótmegyer) és Richter Csongor (Gúta)