Megszakítás nélkül kézilabdáztak Gútán

Üdvözöljük Gútán!
2021. június 12. szombat, Villő

Megszakítás nélkül kézilabdáztak Gútán

2014.07.21 / 08:56
Mahor Mihály hetes dobásával ért véget a huszonnégy órás jubileumi kézilabda. A Nemzedékek találkozója címet viselő tornát megszakítások nélkül egy egész nap játszották.

Mahor Mihály hetes dobásával ért véget a huszonnégy órás jubileumi kézilabda. A Nemzedékek találkozója címet viselő tornát megszakítások nélkül egy egész nap játszották. A péntek déltől szombat délig tartó játék közben tizenhét csapat mintegy kétszázötven kézilabdása hatvannyolc mérkőzést játszott. A fiatalabb és idősebb diáklányok, serdülő lányok és fiúk, nők és férfiak valamint légiósok jelképesen küzdöttek az elsőségért, összesen 1270 gólt lőttek.

Különlegessége ennek a tornának az volt, hogy a gútai kézilabdaklub idén ünnepli fennállásának negyvenedik évfordulóját. E jubileum jegyében zajlott ez a torna is, a legkisebbektől a legidősebb csapatjátékosokig közösen ünnepelték az évfordulót.

Mahor Mihály, a szakág gútai meghonosítója szerint itt maga a játék szeretete számít, és a részvétel a fontos, nem pedig a győzelem. A vetítéssel egybekötött találkozón lehetőség volt közösen felidézni az örömteli múltbéli pillanatokat és ízletes gulyás mellett megbeszélni az átélt élményeket.

Zolnai Miroslav, a klub elnöke érdeklődésünkre elmondta, hogy a nonstop kézilabda csak egy állomása volt az egész éves ünneplésnek. Nagyszabású rendezvényt terveznek az idei Kolárovo Cup 2014 Nemzetközi Kézilabdatorna ünnepélyes megnyitójára, amelyre augusztus 14-én, csütörtökön, 20 órai kezdettel kerül sor a Leonor szálló kertjében.

A gútai kézilabdaklub 1974. május 16-én alakult az akkori pionírház egyik szakköreként, majd 1975. április 20-án megalakult a kézilabda szakosztály. 1994 óta önálló klubként működik. Fennállásától számos szép eredményt tudhat magáénak, főleg az ifjúsági kategóriákban. Legnagyobb eredmény a serdülők második helyezése a Csehszlovák Föderáció bajnokságán, valamint a férfiak csapatának az első ligában való szereplése az 1998/99-es idényben, illetve számos különféle szlovákiai és nemzetközi tornákon. A klub büszkesége és hagyománya a több mint két évtizedes múlttal rendelkező Kolárovo Cup Nemzetközi Kézilabdatorna, amely a maga nemében, országos viszonylatban is egyedülálló versenynek számít.

Borka Roland

A szerző felvétele