Felülmúlták korábbi teljesítményeiket

Üdvözöljük Gútán!
2021. június 12. szombat, Villő

Felülmúlták korábbi teljesítményeiket

2014.10.15 / 07:37
Szlovák rekordokat döntöttek a gútai művészi kerekesek hétvégén a komáromi sportcsarnokban megtartott országos bajnokságon.

Szlovák rekordokat döntöttek a gútai művészi kerekesek hétvégén a komáromi sportcsarnokban megtartott országos bajnokságon.

A nemzetközi részvétellel zajló versenyen a gútaiak három szlovák rekordot is megdöntöttek. A Szlovákia, Magyarország, Csehország és Svájc művészi kerékpár mintegy hatvankét indulója igazán kitett magáért és egy színvonalas megmérettetést hoztak össze. Tudtuk meg Vincze Alicától, a gútai női négyes egyik tagjától, aki nem győzte dicsérte együttesét, klubját és a szervezést.  

A három szlovák rekord megdöntése is a magas színvonalat jellemzi. A felnőtt női négyes - Bagita Eszter, Glofák Viktória, Szabó Dóra, Vincze Alica - 178,90 ponttal zárta a versenyt, míg felnőttek között egyéniben a gútai színekben induló Nicole Frýbortová 169,58 pontot és a szintén gútai klub tagjaként férfi egyéniben Tomáš Rozbořil 160,70 pontot szerzett.

„Ami a négyesünket illeti: nagyon elégedettek vagyunk Egy hibátlan gyakorlatot tudtunk bemutatni, ami elégedettséggel tölt el bennünket. A hibák elhanyagolhatóak voltak, nem egész tíz pontot rontottunk, ami a négyesben nagyon jónak számít. Két új, nehéz elemet is hibátlanul sikerült bemutatnunk, ami szintén dicséretes és örömmel tölt el bennünket, tekintve, hogy a szlovák bajnokság egyúttal a világbajnokságra való felkészülés egyik főpróbája. – nyilatkozta Vincze Alica. A világbajnokságot idén november 21-23 között tartják Brünnben.

-br-

fotók: a klub archívuma

 

Gútai eredmények:

Iskolás lányok – négyes:

1.Mihalics-Žibrita-Kulich-Rákócza

Iskolás lányok – páros:

2.Domin-Mészáros

Junior lányok – négyes:

1.Bagita-Glofák-Molnár-Domin

Férfiak – páros:

1.Rozbořil- Frýbortová

Junior lányok – páros:

1.Glofák-Molnár

Férfiak – egyéni:

1.Tomáš Rozbořil

Nők – egyéni:

1.Nicole Frýbortová

Női négyes:

2.Vincze-Bagita-Szabó-Glofák

Iskolás lányok – D – egyéni:

2.Decsi Anna

Iskolás lányok – C – egyéni:

2.Domin Anasztázia

Iskolás lányok – B – egyéni:

1.Žibrita Natália

3.Rákócza Dóra

Iskolás lányok – B – páros:

1.Kulich-Rákócza

2.Mihalics-Žibrita

3.Domin-Fördős