Üdvözöljük Gútán!
2024. május 8. szerda, Mihály
Szórványos felhőzet
6 °C
Szórványos felhőzet

Cselgáncs: Éremeső érte a gútaiakat

Sport

október 24., 07:27 / Szerző: Administrator
Szépen teljesítettek a gútai cselgáncsozók a napokban zajlott megmérettetéseken. Csapatversenyben is remekeltek.

Szépen teljesítettek a gútai cselgáncsozók a napokban zajlott megmérettetéseken. Csapatversenyben is remekeltek. A Román Sándor (-66 kg), Szabó Ákos (-73kg) és Szerdahelyi Soma (-73 kg), Kárpáty Gergely (-81kg) és Fekete Ákos (-81 kg), Benkóczky Marián (-90 kg), Urbán Gergő (+90 kg) alkotta csapat ismét kivívta magának a győzelmet. A Piliscsabán megrendezett Duna liga harmadik fordulóján a gútai együttes az öt mérkőzéséből négyet megnyerve továbbra is magabiztosan őrzi vezető helyét a tabella élén. A következő fordulóra decemberben a gútai sportcsarnokban kerül sor.

Ifik között is születtek helyezések. A Nagymihályiban tartott ifik országos bajnokságán négy gútai versenyző közül Decsi Dóra (-57kg) és Szépe Zsolt (-57kg) bronzérmet szerzett. Vincze Ferenc edző védencei teljesítményéről nyilatkozott.

„Decsi Dórától azért a lelkünk mélyén érem közeli helyezést vártunk. Győzni akarása pótolta a rutin hiányát és kitűnő munkával bronzérmet szerzett. Szépe Zsolt pedig mint csoportunk legfiatalabb tagja, még diák korosztályú versenyző. Saját korosztályában az idén ezüstérmet szerzett. Most megmutatta, hogy ha odafigyel a súlyára, eredményes tud lenni az idősebbek között is.” – értékelt Vincze.

A diákolimpián is érmes helyezéseket értek el a gútai cselgáncsozók. A Bazinban megrendezett pozsonyi kerületi megmérettetésen nyolc cselgáncsklub mintegy száztíz versenyzője lépett tatamira. A nyolctagú gútai csapat kiváló eredményekkel térhetett haza. Mindannyian érmes helyezéseket végeztek.

 

Mini-korosztály:

Szabó Margaréta  (32 kg ) 1.hely
Gubien Márk (32 kg)  2.hely
Decsi Anna (35 kg) 2.hely
Hrotko Hugó (38 kg) 3.hely

Czina Gergő (48 kg) 3.hely
Fiatalabb diák:

Keszeli Róbert   (42 kg) 2.hely
Idősebb diák:

Szabó Veronika (48 kg) 1.hely
Kulich Tibor (55 kg) 1.hely

 

Borka Roland

fotók: a klub archívuma