Művészi kerékpár: Kelet-európai nemzetközi versennyel zárul az edzőtábor

Üdvözöljük Gútán!
2021. május 16. vasárnap, Botond, Mózes

Művészi kerékpár: Kelet-európai nemzetközi versennyel zárul az edzőtábor

2015.07.15 / 17:34
Nemzetközi részvételű edzőtábort tart a héten a gútai teremkerékpár-egyesület a helyi sportcsarnokban. Német, svájci, szlovák, magyar és cseh edzők segítségével újfajta gyakorlatok elsajátítására van lehetőség.

Vincze Alicától, a gútai klub egyik tagjától, megtudtuk, hogy hétfőtől péntekig zajlanak a felkészülések, és a tanultakat a július 18-án, szombaton, délelőtt tíz órától a gútai sportcsarnokban mutathatják be a Kelet-Európai Teremkerékpár Kupa harmadik fordulójában. A négy ország részvételével zajló megmérettetésen junior és felnőttek kategóriájában lépnek a pályára.

„A juniorok és felnőttek minden versenyen pontokat kapnak, amiket összegeznek és az alapján, a kupasorozat végén kerülnek kiértékelésre a helyezettek.” – fogalmazott Vincze Alica. Hozzátette, hogy Csehország, Magyarország, Szlovákia valamint Ukrajna versenyzői mérik össze tudásukat, amiket nemzetközi UCI bírói vizsgával rendelkező főítész fogja elbírálni.

Hajdú Andrea vezetőedző korábban úgy nyilatkozott, meglehetősen fokozott tempóban tartanak különféle edzőtáborokat, mivel újfajta edzésmódszert alkalmaznak, más-más helyen sajátítják el a szükséges gyakorlatokat. Elmondta még, hogy a női négyes javában készül az idén novemberben, Malajziában megrendezendő világbajnokságra, ahová elkíséri őket a kerékpárlabdások csapata, Kulich Péter edzőjükkel az élen.

Borka Roland

Kovács Adrián felvételei