Európa egyik kiváló kutyás frizbizője Gútán

Üdvözöljük Gútán!
2021. május 16. vasárnap, Botond, Mózes

Európa egyik kiváló kutyás frizbizője Gútán

2015.07.27 / 12:24
Az európai örökranglistán szlovákiai vonatkozásban a második helyet szerezte meg Laki Réka, a gútai kutyakiképző iskola tagja a Visegrádi kupa elnevezésű kutyás versenyen.

Laki Réka és Dolly

A keszegfalvai lány kutyájával több előkelő helyezést is szerzett a megmérettetésen. A vágsellyei focipályán öt ország mintegy ötven résztvevőjével zajló nemzetközi versenyen három kategóriában folytak az ügyességi játékok. Volt kutyatánc, kutya frizbi (freestyle, ’dobd és hozd’, ’rendkívüli dobd és hozd’, ’négylábú’) valamint agility.

Laki Réka a gútai klubnak egy igazán remek dicsőséget is szerzett, mégpedig a kutyás frizbi kategóriában: a 43,8 méteres dobása őt az európai örökranglista második szlovákiai helyére juttatta az ún.: Quadruped (négylábú) kategóriában.

Laki Réka érdeklődésünkre elárulta, hogy a nagy hőség ellenére kiváló teljesítményeket nyújtottak a négylábúak. „Nagyon elégedett vagyok a versenyen elért eredményeinkkel, a kutyám a legtöbbet hozta ki magából, amire nagyon büszke vagyok. Látom, hogy a sok munkának megvan a maga eredménye. Álmomban sem gondoltam volna, hogy második legjobb lehetek az örökranglistán. Bízom benne, hogy a következő versenyen ismét tudok javítani, hiszen csak 1,2 méterrel vagyok lemaradva az első helyezettől.– fogalmazott Laki Réka.

Méltó elismerés illeti a két és fél éves labrador retrievert, Dollyt, akivel Rékának további előrelépési tervei vannak. Szeptembertől négylábú kedvencével a mindezidáig csak hobbi szinten űzött ún.: freestyle kategóriát szeretné profin művelni.

(villagutta)

fotók: a klub archívuma