Gútán randevúztak a kosarasok

Üdvözöljük Gútán!
2021. május 16. vasárnap, Botond, Mózes

Gútán randevúztak a kosarasok

2015.08.01 / 17:26
Rendhagyó módon nem a gútai búcsúkor, hanem augusztus elején adtak nemzetközi találkozót a kosárlabdázók a helyi Corvin Mátyás Magyar Tannyelvű Alapiskola udvarán.

A BC Knives kosárlabda klub szervezésében megvalósuló streetball tornán immár nyolcadik alkalommal játszottak-szórakoztak az ilyen labdajátékért rajongó fiatalok. Idén a tornán mintegy huszonhét csapat vett részt a szűkebb és tágabb régióból, Magyarországról és Szerbiából is.

Ám nemcsak játékról szólt a nap, a szünetben káprázatos mutatványokkal szórakoztatták a jelenlévőket a szinte már családtagnak számító budapesti Jamnastyx freestylerek, Gáspár Botond vezetésével.

Az este folyamán Ferenczi Kornél valamint a torna szponzorainak jóvoltából a komáromi Spliff447 és a párkányi Jóvilágvan csapatának koncertjén szórakozhattak az érdeklődők.

Forró Tibor, szervező érdeklődésünkre elárulta, idén rendhagyóan nem a gútai búcsú és vásár programfolyamában rendezték meg, hanem felmérés-szerűen egy másik időpontban, augusztus elsején. „Arra voltunk kíváncsiak, mennyiben befolyásolja a vásár a résztvevők számát. Konstatálhatom, nem jött kevesebb csapat, mint amire számítottunk. Viszont a stáb tagjai egy kérdőíves felmérést végeztek, aminek eredménye, a játékosoknak nem számít a torna időpontja, azonban vásárkor családostul tudnak érkezni.” – fogalmazott Forró.

Dévai Dénes szervező hozzátette, hogy a vásári időszakon kívüli versenyszervezés lehetővé tette, hogy az előkészület, a lebonyolítás valamint az utómunkálatok jóval egyszerűbben és gördülékenyebben menjenek. Valamint megköszönte a stáb munkáját.

Újdonsággal is készültek a srácok. Erről közelebbit Tóth Péter szervező mondott. „Idén próbálkoztunk meg az ún.: AmöBALL-lal, ami egy ügyességi játék. Két versenyző büntető dobás után a pálya közepén kialakított háromszor hármas amőba mezőben versenyzett. Nagy sikere volt a játéknak, a közönség is nagyon élvezte. Biztos, hogy jövőre is a torna részét fogja képezni. Idén összességében picivel kevesebb, de sokkal erősebb és "harcedzettebb" csapat vett részt a tornán, ezért egyik csoportban sem volt könnyű dolguk a versenyzőknek. A 18 feletti kategória jellemzően a legerősebb mezőny, idén ebben a kategóriában 16 csapat vett részt, ami az eddigiekhez képest a legtöbb. A csapatoknak szeretném megköszönni, a részvételt és a sportszerű hozzáállást, láthattunk jópár színvonalas mérkőzést.” – mondta Tóth. További ügyességi versenye, az 1on1 versenyszámban a gútai Balogh Zsolt bizonyult a legjobbnak.

Borka Roland

Karasz Viktor fotói

 

Eredmények:

Ügyességi versenyek:

3pontos dobás: Igor Sranc (Pozsonyivánka)

Slamdunk: Podmajersky Martin (Gúta)

Amö-BALL: Tóth Viktor (Gúta)

1on1: Balogh Zsolt (Gúta)

 

30+

1.IPD30 (Pozsonyivánka): Szeghő Dalibor, Igor Sranc, Ivan Malovec, Branislav Chrappan

2. Írd be, amit akartok (Komárom): Jakab Árpád, Nagy Klári, Sukola Attila

3. 390 (Gúta): Balogh „Szág” Zoltán, Stanislav Rebroš, Tóth Patrik, Fűri Gábor

 

U18

1.Farmers (Komárom): Volárik Samuel, Szabados Miroslav, Reken Dominik

2.Together (Székesfehérvár, Magyarország): Horváth Richárd, Herceg Dániel, Geszler Máté, Tóth Levente

3. BCK Csókolom (Gúta): Molnár Dávid, Molnár Mátyás, Benkó Dániel, Szabó Ádám

 

18+

1.IPD (Pozsonyivánka): Szeghő Dalibor, Igor Sranc, Ivan Malovec, Branislav Chrappan

2.Mind1 (Komárom): Németh László, Jakab Árpád, Vörös Balázs, Sukola Attila

3.Bezmozgy (Nagysurány): Jakub Jurík, Milan Hindický, Tekely Mário, Lukáš Bolek