Drámai döntőt vívtak a strandröplabda-tornán

Üdvözöljük Gútán!
2021. május 16. vasárnap, Botond, Mózes

Drámai döntőt vívtak a strandröplabda-tornán

2015.08.02 / 13:00
Újra összejöttek a röplabda szerelmesei a Vág partján Gútánál. A gútai önkormányzat mellett működő sport- és ifjúságnevelési bizottság szervezésében megvalósult Gúta Beach Strandröplabda-torna a szervezési nehézségek dacára igazán jól sikerült.

Mondják a szervezők, akik elégedettek lehetnek, hiszen rekordszámú érdeklődő volt jelen a kikapcsolódásos versenyen. Idén mintegy tíz csapat mérte össze tudását. Az időjárás is a kegyeibe fogadta őket, ezért a játékosok mellett szép számmal nézők is összegyűltek.

Az estébe nyúló verseny egy drámai döntőben csúcsosodott ki, ahol a tavalyi bajnok (MM csapat: Szabó Anita, Pál Anita, Dévai Dénes, Tóth Péter)  szoros küzdelemben sajnos alulmaradt a RPTP csapata ellen (Veselka Roland, Kozma Patrik, Salai Peter, Tomáš Dojčan). Kijelenthetjük, hogy a röplabdasport egyre népszerűbb a fiatalok és szerencsére az idősebb korosztály körében is. Jövőre remélhetőleg ismét átlépjük az eddigi rekordlétszámot.” – fogalmazott megkeresésünkre Tóth Péter, szervező.  

Elégedett a részvétellel és a torna lebonyolításával a sport- és ifjúságnevelési bizottság elnöke, Kárpáty Ernő is. „A torna népszerűséget mi sem bizonyítja jobban, mint hogy évről évre egyre több csapat nevez. Összesen huszonnégy meccset játszottak a résztvevők, és néhány meccs kimenetele nagyon szorosan alakult. Jó volt látni, hogy minden korosztály képviseltette magát, és hogy az egész torna baráti hangulatban zajlott.”  - nyilatkozta Kárpáty.

A torna legjobb játékosait is megválasztották. Nőknél Szabó Anita győzött, míg a férfiaknál Kozma Patrik bizonyult a legjobbnak.

Borka Roland

Karasz Viktor felvételei

 

Eredmények:


1. RPTP /Veselka Roland, Kozma Patrik, Salai Peter, Tomáš Dojčan/

2. M.M. /Szabó Anita, Pál Anita, Dévai Dénes, Tóth Péter/

3. ERCSUCSIDIKA /Mihalics Attila, Gőgh Tibor, Szépe Károly, Žibrita Tibor, Langer Erik,/

4. VIZI MMA /Szalai Árpád, Kiss Szilárd, Kiss Richárd, Szabó Ildikó, Papáček Peter/

 

Legjobb női játékos: Szabó Anita

Legjobb férfi játékos: Kozma Patrik