Kosárlabda: Magyarországot is meghódítják a gútai bicskások

Üdvözöljük Gútán!
2021. május 16. vasárnap, Botond, Mózes

Kosárlabda: Magyarországot is meghódítják a gútai bicskások

2015.08.12 / 09:02
Rakétaszerű sikert értek el a gútai BC Knives kosárlabdaklub egyik csapata szombaton, a magyarországi Zánkán megrendezett OTP Junior Adidas Streetball Challenge játékverseny soros mérkőzésén.


A Balaton menti Erzsébet üdülőközpont strandjánál felállított pályákon Szlovákia, Magyarország valamint Szlovénia mintegy hatvan csapata mérte össze tudását. Az U23-as kategóriában aztán olyannyira megmutatkozott náluk a gútai virtus, hogy első helyen végeztek és lehetőséget kaptak, hogy részt vegyenek a Budapesten megrendezendő országos döntőn.

Podmajerský Kubo és Martin, valamint Tóth Viktor illetve Gönczöl Attila alkotta csapat évek óta együtt játszanak, nem volt különösebb taktikájuk, spontán, a helyzetekhez igazodva játszottak. „Az előző - oroszlányi - versenyünk sikertelensége kicsit letört bennünket, azonban még nagyobb lendülettel indultunk neki a Balaton-parti megmérettetésnek. Erős volt a mezőny, az első meccsünket éppen hogy sikerült behúznunk, és tudtuk, ha a döntőben szeretnénk játszani, minden meccset meg kell nyernünk, és ez sikerült is. - fogalmazott portálunknak Gönczöl Attila.

Hozzátette, kimerítő napjuk volt, de a végén a dobogó legmagasabb fokára léphettek és bekerültek a szeptember 26-á, Budapesten megrendezendő országos döntőbe, amire a napokban megkezdik a felkészülésüket. Ezzel pedig a gútai BC Knives kosárlabda klub illetve Gúta kosárladba sportjának legnagyobb eredményévé lépett elő.

-br-