Kolárovo Cup 2015 Kézilabdatorna: Harmadik hely a gútaiaknak

Üdvözöljük Gútán!
2021. május 13. csütörtök, Szervác

Kolárovo Cup 2015 Kézilabdatorna: Harmadik hely a gútaiaknak

2015.08.16 / 12:00
Kemény csatáktól volt hangos a gútai sportcsarnok a hétvégén megrendezett Kolárovo Cup elnevezésű nemzetközi kézilabdatornán. Két ország mintegy négyszáz játékosa idén öt kategóriában bizonyíthatott.


A mérkőzések a város két műfüves pályáján illetve a sportcsarnokban zajlottak. Nem sikerült elsőséget szerezniük a gútai csapatoknak, a viadalon a harmadik helyeket szerezték meg. A nőknél a naszvadi-ímelyi csapat, míg a férfiaknál a magyarországi Ercsi csapata vitte a pálmát.

A megmérettetésen izgalmas és színvonalas meccseket láthatott a szépszámú közönség, akik egyként drukkoltak kedvencüknek a hagyományosan immár huszonkettedik alkalommal a gútai búcsú és vásár szerves részét képező kézilabdatornán.

„Nagyon erős volt a mezőny, a pozsonyi és tatabányai csapatok sportiskolásokkal versenyzett. Az előkészítő csapataink szépen teljesítettek, most kezdtek belejönni. A nőknél csak egy-két góllal volt jobb a naszvadi csapat, és védenceim felülmúlták önmagukat. Több hetes felkészülésnek meglett az eredménye, szép teljesítmény a harmadik hely. A férfiaknál a juniorok is szépen fejlődnek. Eredetileg azt terveztük, hogy a férfiak és a juniorok csapatából összerakunk egy ütőset, viszont azt is szerettük volna, ha mindenki lehetőséget kap játszani. Ezért alakult így a mezőny. A kézilabdatorna menetével is elégedett vagyok, jól sikerült, zökkenőmentesen zajlottak a mérkőzések.” – fogalmazott Mahor Mihály, a gútai kézilabdasport meghonosítója és a torna ötletgazdája.  

A tornán egyéni teljesítményeket is értékeltek. Az előkészítő csapatban a gútai Tóth Veronika lett a legjobb kapus, idősebb diáklányoknál a gútai Kalmár Annabella lett a legjobb játékos, a nőknél pedig a gútai Csente Alexandra lett a legjobb kapus. A nemzetközi kézilabdás összejövetel sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a résztvevők már előre jelezték, legközelebb is eljönnek.

Borka Roland

A szerző felvételei

 

Eredménylista:

Előkészítő:

1.Tatabánya

2.Csallóközaranyos

3.Gúta

 

Fiatalabb diáklányok:

1.Tatabánya (HU)

2. ŠKP Pozsony

3.Slovan Modor

 

Idősebb diáklányok:

1.ŠKP Pozsony

2.Nyárasd

3.Gúta

 

Nők:

1.Ferplast Naszvad-Ímely

2.ŠKP Pozsony

3.Gúta

 

Férfiak:

1.Ercsi (HU)

2.Slovan Duslo Vágsellye

3.Gúta