Cselgáncs: Olimpiai ezüstérmessel edzettek Gútán

Üdvözöljük Gútán!
2021. május 13. csütörtök, Szervác

Cselgáncs: Olimpiai ezüstérmessel edzettek Gútán

2015.08.22 / 17:43
Újra a gútai sportcsarnokban találkoztak a cselgáncs művelői, hogy egészhetes edzőtáborban erősítsék-fejlesszék tudásukat.

Négy ország mintegy száznyolcvan sportolója volt jelen, akiket egy nap erejéig Hajtós Bertalan, olimpiai ezüstérmes dzsúdós oktatott. Portálunknak elárulta, először jár határon túli edzőtáborban és úgy tapasztalja, semmivel sem marad el a magyarországi edzőtáboroktól. „Úgy látom, ugyanolyan elszántak és lelkesek az ittlévők is. És különben is, mindenütt dolgozni kell, csak úgy érhetünk el sikereket. Látok egy-két ígéretes tehetséget, kellő kitartással és elszántsággal hallhatunk róluk a jövőben. Tetszik a hely és Gúta is, kellemes időtöltés és jó a társaság is.” – fogalmazott Hajtós.

A szervezők fontosnak tartják, hogy ismert nevekkel is erősítsék az edzőtáborokat. Kárpáty Ernő, szakosztályvezető, az önkormányzat mellett működő sport- és ifjúságnevelési bizottság elnöke elárulta, a személyes találkozás során az ismertebb cselgáncsozókkal a felnövekvő nemzedéknek szorosabb kapcsolata lehet a sportággal.

„Mikor tavaly Decsi Attilával átvettük az edzőtáborok szervezését, megfogalmazódott bennünk, hogy ismert jelenlegi és egykori versenyzők meghívásával talán kellő motivációt tudunk nyújtani az edzőtábor résztvevőinek. Tavaly Hadfi Dániel, idén Hajtós Bertalan volt a vendégünk, és már a jövőt illetően is megfogalmazódik már, kit lehetne meghívni. Nagy segítségemre van Urbán Gergő barátom, aki a klubunk égisze alatt versenyez és az ő közbenjárásával sikerült Gútára hozni ezeket a nagynevű cselgáncsozókat. Azt is látom, hogy a résztvevőknek is sokat jelent, hiszen az edzésen odafigyelnek az éppen edzést tartó cselgáncsozóra. Jók a visszhangok is.” – mondta kérdésünkre Kárpáty.

Hozzátette, hogy huszonkét évvel ezelőtt Vincze Ferenc, ma vezetőedző ötletéből valósult meg az edzőtábor, mivel a gútainak az a megfelelő, hogy helyben tud igazán jó edzéseken részt venni.

„Ma már teljesen kinőttük a tábort és nem kell meghívókat küldeni, maguktól jelentkeznek a klubok. Látom, akikkel, tíz-tizenöt évvel kezdtem, tehát a korosztályom, több tagja visszajáró és hozzák magukkal a saját védenceiket. Szeretnek Gútán. Annak ellenére, hogy például az elszállásolási lehetőségek igencsak szűkre szabottak. Meg kell jegyezni, hogy az iskolákban összerakott ágyakon, matracokon alszanak.” – mondta Kárpáty.

Idén városi támogatásból sikerült felújítani a mellékhelyiségeket illetve öltözőket. Ez a folyamat azonban nem áll meg, és ősszel még további felújítások várhatóak, további két öltöző újul meg, valamint kialakításra került egy mozgássérültek számára egy WC, illetve a sportcsarnok bejáratának akadálymentesítése is tervben van. Távlatilag pedig egy új sportcsarnok megépítése a cél. Ehhez elsősorban egy projekt kidolgozására lesz szükség, majd pedig a megvalósításra pályázati pénzeket kívánnak lehívni. Tudtuk meg a bizottsági elnöktől.

Borka Roland

A szerző felvételei