Teremkerékpár Kelet Európa Kupa: Második a gútai klub

Üdvözöljük Gútán!
2021. május 16. vasárnap, Botond, Mózes

Teremkerékpár Kelet Európa Kupa: Második a gútai klub

2015.09.30 / 15:00
Egyenesen és megállíthatatlanul meneteltek a gútai teremkerékpár klub tagjai az idén első ízben megrendezett Kelet Európai Kupa versenysorozaton. Az úttörő kezdeményezés életre keltésére azért volt szükség, hogy mindinkább erősödjön e térség művészi kerékpárosainak teljesítménye.


Úgy értékelhető, hogy a négy állomásból álló megmérettetés teljesítette küldetését. Mi több, gútai vonatkozásban messze felülmúlta még a legoptimistább elképzeléseket is. Az összesítést elnézve, a gútai klub a tizennégy klubból a második helyen végzett. Több nagynevű cseh és magyar klubot utasított maga mögé. Előttük csupán a romhányi klub végzett, ők összességében a tabella első helyére kerültek, ugyanakkor még ez sem jelent igazán kiemelkedő teljesítményt. Ezekről és a gútaiak szerepléséről megkérdeztük Hajdú Andrea sportághonosítót is.

„Az első versenyeken a romhányiak több indulót neveztek, így aztán sikerült némi előnyre szert tenniük. Elsősorban a junior kategóriát uralták, minálunk akkoriban még teljesen kristályosodott ki a mezőny. Ma már viszont elmondható, fej-fej mellett haladtunk a megmérettetéseken. Az elmúlt tíz évben még inkább bebizonyosodott, hogy mindegyik klubnak megvan a maga erőssége. Gútán a négyes és a páros kategóriákat tudjuk egészen jól felállítani, persze, a többiben is elég szép eredményeket érünk el. Nálunk több a lány, míg a romhányiak a fiúkkal tudnak elsőségeket szerezni. Ez eléggé specifikus és érdekes is. Úgy gondolom, nálunk idő kell ahhoz, hogy egyes versenyzőink ráérezzenek és kitapasztalják, hogy melyik versenyszám számukra kényelmes és azt fogják erősíteni. Meg kell említenem Mihalics, Kulich, Žibrita és Rákócza teljesítményét, mert nagyon ügyesek. – értékelte a versenysorozatot Hajdú. Elmondta, hogy sikerült beszerezniük új kerékpárokat, és versenysorozat utolsó állomásán, Bokodon már az új kétkerekűvel mutatták be a gyakorlatot. „Egészen másként mutatnak az új bicikliken, más a testtartásuk és másként is kivitelezik a gyakorlatokat. Komoly munkát végzett a csapat. Kifejezetten jól sikerült a nyári edzőtábor, így fogjuk a jövőben is csinálni, mivel nagyon bevált. A várostól is kaptunk segítséget, hiszen annak ellenére, hogy részleges felújítás zajlott a sportcsarnokban, megoldották, ott végezhessük az edzéseinket. Mindent beleadtak védenceim.” – mondta Hajdú. A női négyes tagjai is jól teljesítettek és igazán kitettek magukért, amit az elért pontszám is bizonyít. „Szerettünk volna minél jobb eredményt elérni. Ebben a versenyben nagyon jó volt, hogy több körből állt, tehát ha az egyik fordulóban nem sikerült úgy, ahogy terveztük, akkor azt még ki lehetett javítani. – nyilatkozta Glofák Viktória, a női négyes egyik tagja. Versenytársa, Vincze Alica hozzátette, jó kiegészítőnek és felkészítőnek bizonyult a Kelet Európai Kupa versenysorozat. „Ennek köszönhetően többet tudtunk versenyezni, évközben is, nemcsak a világbajnokság előtti szezonban. Körről körre jobbak szerettünk volna lenni, ami sikerült is, hiszen a pontszámunk is nőtt. A kezdeti 180,30 pontról indultunk és az utolsó körben gyakorlatsorunk elérte a 199,5 pontot. – mondta megkeresésünkre Vincze Alica.

A gútai klub növendékei azonban ezután sem pihennek, hiszen a novemberben, Malajziában megrendezendő világbajnokság előtt még számos megmérettetés vár rájuk. Október elején esedékes egy ausztriai verseny, majd október 10-én kerül sor a szlovák bajnokságra Komáromban, valamint még egy versenyt szeretnének beiktatni, illetve tervben van egy csapatépítő tréning is novemberben a világbajnokságon részt vevő csapattagokkal.

Borka Roland

 

Gútai eredmények:

Junior lány, páros:

2.Glofák-Molnár

 

Férfi, egyéni:

1.Tomáš Rozbořil

 

Női, egyéni:

1.Nicole Frýbortová

 

Férfi, páros:

1.Frýbortová-Rozbořil

 

Junior lány, négyes:

2.Glofák-Molnár-Domin-Mészáros

3.Žibrita-Kulich-Mihalics-Rákócza

 

Női négyes:

1.Vincze-Szabó-Glofák-Molnár

Kapcsolódó cikkek