Teremkerékpár OB: Szlovákiai rekord született

Üdvözöljük Gútán!
2021. május 16. vasárnap, Botond, Mózes

Teremkerékpár OB: Szlovákiai rekord született

2015.10.10 / 10:00
Rendkívül sikeresen zárult a szombaton a komáromi sportcsarnokban megrendezett Teremkerékpár Országos Nyílt Bajnokság. A szlovák, magyar, cseh, svájci és német részvétellel zajló nemzetközi megmérettetésen mintegy hetven sportoló vett részt.


Jelen volt az egyéniben ötszörös világbajnok, a német Corinna Biethan és a jelenlegi is világbajnok női négyes a svájci RV Sirnach klubból.

A verseny magas színvonalon zajlott. A gútai klub növendékei szép eredményeket értek el, és országos bajnokokat avattak. Vincze Alica, a női négyes tagja, érdeklődésünkre elárulta, együttese nagyobb hibák és esések nélkül mutatta be a gyakorlatot. „Harcoltunk és néhány kritikus esetben minden erőnket össze kellett szedni, hogy befejezzük a gyakorlatot, ám megérte. A döntő mutatványunkat 182,66 pontra értékelték az ítészek, ami új szlovák rekordot jelent. Nagyon örülünk, hogy igényes versenyszámunkat ilyen magas pontszámmal értékelték, s ezzel a svájciak mögött a második helyen végeztünk, és országos bajnokok lettünk. – fogalmazott Vincze Alica. Hozzátette, ez a bajnokság egy nagy felkészítője volt a novemberben, Malajziában megrendezendő világbajnokságra. Valamint a jelenlévő svájci négyestől, valamint a nemzetközi bírótól is számos jó tanácsot kaptak. „Nagyon pozitívan értékeljük a bajnokságot és köszönjük Hajdú Andrea vezetőedzőnek és Szeder Gyula klubelnöknek, valamint szüleinknek és támogatóinknak, mert nekik köszönhetően vagyunk képesek fejlődni és egyre jobb eredményeket elérni. Még van mit csiszolni a gyakorlatunkon és a lehető legjobbra csiszolni az egyes elemek bemutatását. Vár ránk egy edzőtábor és több mint egy hónapos felkészülés a közelgő világbajnokságra.” – zárta mondandóját Vincze Alica.

A nemzetközi verseny végén kihirdették a csapat tagjait, akik részt vesznek a november 20-22 között megrendezendő malajziai világbajnokságon.

 

Névsor:

Nicole Frýobortová – női, egyéni

Tomáš Rozbořil – férfi, egyéni

Nicole Frýbortová, Tomáš Rozbořil – vegyes páros

Molnár Anikó, Viktória Glofák – női páros

Molnár Anikó, Viktória Glofák, Dóra Szabó, Alica Vinczeová – női négyes

Jakab Róbert, Attila Hankó – kerékpárlabda

-br-